Nemzetközi foci

Messi nélkül nem ment a góllövés, pontokat szórt el a Barcelona

Pau BARRENA / AFP
Pau BARRENA / AFP

Hatalmas meglepetésre a kieső zóna elől menekülő Eibar 1-1-et játszott Barcelonában a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában.

Az elsőszámú bűnbak Martin Braithwaite lett a katalánoktól a botlásért, aki a nyolcadik percben úgy hibázott tizenegyest, hogy a kaput sem találta el.

Negyedórával később már a hálóba lőtte a labdát a dán csatár egy mutatós támadás végén, csakhogy a videobíró les miatt érvénytelenítette a gólt.

A második félidő brutális barcelonai uralmat hozott labdatartásban, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg. Kike Garcia csapott le a hátul könnyelműsködő védők között a labdára, kapura tört, majd okosan a jobb alsó sarokba gurított.

Még jobban rákapcsolt a Barca és egy gyors akció végén Junior Firpo középre lőtt labdáját a jobb szélen érkező Ousmane Dembélé lőtte a jobb alsó sarokba.

Innentől nyomott tovább a hazai csapat, azonban további gólra már nem futotta az erejéből, így a bokasérülés miatt extra pihenőt kapó Lionel Messi nélkül képtelen volt győzni.

A döntetlenért járó egy ponttal a Barca hatodik helyen maradt a La Ligában, pedig egy esetleges győzelemmel a harmadik helyig lépett volna föl. Szintén kedden játszott egymással a Sevilla és a Villarreal, ezen a találkozón előbbi nyert 2-0-ra, amellyel negyedik a táblázaton.

Eredmények – La Liga, 16. forduló

FC Barcelona-Eibar 1-1 (0-0)
Sevilla-Villarreal 2-0 (1-0)

Olvasói sztorik