Nemzetközi foci

A PSG edzőjelöltje már a Messi-projektet tervezi

Cesar Manso / AFP
Cesar Manso / AFP

A PSG vezetőedzői posztjának várományosa, az argentin Mauricio Pochettino azt mondta: kinevezését követően tüstént nekilátna, hogy honfitársát, Lionel Messit Barcelonából Párizsba csábítsa át.

A szakember Messi-projektjéről a Le Parisien francia újság írt, a legesélyesebb jelöltnek nevezve Pochettinót, aki Thomas Tuchel helyére léphet. A német vezetőedzőt a sajtó szerint menesztették, bár a klub ezt hivatalosan még nem erősítette meg.

Kapcsolódó
Karácsonykor rúgta ki vezetőedzőjét a PSG - sajtóhír
Váratlan lépésre szánta le magát a vezetőség a 4-0-s bajnoki győzelem után.

Pochettino 2001 és 2003 között játékosa volt a Paris Saint-Germainnek. A 48 éves tréner irányította Spanyolországban az Espanyolt, Angliában pedig a Southamptont és a Tottenham Hotspurt is, utóbbival 2019-ben BL-döntőbe jutott, ahol 2-0-ra alulmaradt a Liverpoollal szemben.

A következő ősszel viszont gyengén teljesítettek a londoniak a bajnokságban, ezért Pochettinónak 2019 november közepén távoznia kellett a kispadról.

A 33 éves Messi szerződése a szezon végén lejár a Barcelonánál, amelyet 2004 óta szolgál, és bár a csapatkapitány nemrég hűségnyilatkozatot tett nevelőegyüttese mellett, tartják magukat a feltételezések, hogy a hatszoros aranylabdás argentin jövő nyáron mégis klubot vált, és csatlakozhat a PSG-hez.

Olvasói sztorik