Nemzetközi foci

Zseniálisan kárpótolták a Messi rekordját elszenvedő kapusokat

Sokan lesznek most hálásak az argentinnak, amiért gólt kaptak tőle.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Barcelona argentin klasszisa, Lionel Messi megdöntötte Pelé megdönthetetlennek hitt rekordját az egy klubcsapatban szerzett legtöbb gólok tekintetében. A brazil legenda pályafutása során 643 gólt szerzett a Santos színeiben, míg Messi kedd óta már 644 találatál jár a Barcelona színeiben.

A különleges rekord az amerikai Budweiser sörgyártót is megihlette, és egy nem mindennapi együttműködés keretében nem Messit jutalmazták, hanem a góljait elszenvedő kapusokat kárpótolták.

A Budweiser 644 palack különleges csomagolású, sorszámozott sört készített a rekord alkalmból, és eljutatta őket azoknak a kapusoknak, akik ellen Messi a góljait szerezte. A palackokon jelölt számok a gólok sorrendjére utalnak, így nem egy hálóőr akadt, akinek több üveg ütötte a markát.

Az érintettek nagy része jól reagált a kampányra, többen el is büszkélkedtek a fájdalomdíjukkal:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gianluigi Buffon (@gianluigibuffon) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jan Oblak (@oblakjan) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kepa Arrizabalaga Revuelta (@kepaarrizabalaga) által megosztott bejegyzés

Bár képet nem tett közzé, az egyik legkülönlegesebb eset Bernd Lenóé, aki soha nem játszott egy bajnokságban Messivel, mégis jár neki jópár üveg a készletből, köztük egy ötös sorozattal. A jelenleg az Arsenal hálóját védő német állt a Bayer Leverkusen kapujában, amikor Messi egy meccs alatt öt gólt szerzett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A magyar kapusok közül Dibusz Dénes számíthat a Budweiser ajándékára, az ő kapuját idén októberben vette be Messi a Bajnokok Ligája csoportkörében, amikor 5-1-re verték a Ferencvárost a katalánok.

Olvasói sztorik