Nemzetközi foci

Karácsonykor rúgta ki vezetőedzőjét a PSG – sajtóhír

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

A Paris Saint-Germain még úgy is legyőzte 4-0-ra legyőzte a Strasbourgot a francia bajnokság 17. fordulójában, hogy tíz játékosa, közte Neymar hiányzott sérülés miatt. Egy nappal később, december 24-én azonban több lap (például a L’Equipe) is lehozta, hogy

menesztették a vezetőedzőt, Thomas Tuchelt.

Állítólag a sportigazgató, Leonardo szerdán késő este közölte a német trénerrel a döntést. A klub egyelőre még nem jelentette be hivatalosan a váltást, így nem tudni, mi lesz Tuchel stábjának sorsa, amelyben másodedzőként Lőw Zsolt is ott van. Az Eurosport azt írja, hogy az argentin Mauricio Pochettino lehet majd az új vezetőedző.

Kapcsolódó
Győztes meccs után jelentette be az Újpest edzője, hogy távozik
A semmiből jött Predrag Rogan nyilatkozata, a helyettese is megvan.

A L’Equipe felhívta rá a figyelmet, hogy egy nappal a Strasbourg elleni bajnoki előtt Tuchel egy nyilatkozatában arról beszélt, hogy nehéz menedzselni a PSG-t, sokszor inkább érzi magát sportpolitikusnak, és hogy a vezetőség nem értékeli eléggé az elért eredményeket. A 4-0-ra megnyert meccs után már azt magyarázta, hogy nem teherként éli meg a párizsi munkát, hanem kihívásként, és szerinte egy vicces megjegyzését értették félre sokan. Már több alkalommal is lehetett arról hallani/olvasni, hogy sok mindenben nem értenek egyet Leonardóval.

A PSG a második helyen áll a Ligue 1-ben, egy pont a hátránya a Lyon-Lille kettős mögött. A Bajnokok Ligájában a Lipcsét, a Manchester Unitedet és a Basaksehirt megelőzve jutott tovább a csapat, amely a Barcelonával találkozik majd a nyolcaddöntőben.

Tuchel szerződése 2021 nyaráig szólt.

Olvasói sztorik