Nemzetközi foci

Messi belengetett egy bajnokságot, ahová szívesen menne

Cesar Manso / AFP
Cesar Manso / AFP
A jövőjéről, a következő hat hónapról, Neymarról és Luis Suárez elengedéséről is beszélt a legutóbbi interjújában.

Semmi sem kristálytiszta a nyárig, úgyhogy megvárom, míg véget ér a szezon

ezt mondta Lionel Messi a spanyol tévéműsorban, a La Sextában, amikor a jövőjéről faggatták. A szerződése a jövő nyáron lejár, így január 1-től szabadon tárgyalhat bárkivel, és korántsem biztos, hogy marad annál a Barcánál, amelyhez 2001-ben csatlakozott.

A Barcelona argentin csapatkapitánya a nyáron majdnem elhagyta a csapatot, végül csak azért maradt, mert a klub 700 millió eurót kért volna érte. A 33 éves Messi emiatt úgy döntött, hogy marad, bár az ősszel többször is kedvetlennek tűnt, noha a 18 meccsen tíz gólja és öt gólpassza így is elég jó statisztika, közben ráadásul megdöntötte Pelé egy klub színeiben szerzett gólrekordját is.

Kapcsolódó
Lionel Messi megdöntötte Pelé fantasztikus rekordját
Szédületes számhoz ért az argentin támadó.

Azt is mondta, hogy nem bánta meg azt, hogy az eladását kérte, és csalódott a korábbi elnökben, Josep Maria Bartomeuban, aki szerinte rosszfiúnak akarta beállítani hónapokkal ezelőtt. Úgy érezte, hogy a kör bezárult számára a Barcelonánál és valami újra lett volna szüksége, azonban fél évet még vár a döntéssel.

„Ami most számít, hogy a csapat minél jobban végezzen a szezon végén és ebben ne zavarjon meg semmi. Nem lenne bölcs most megmondani, hogy mit teszek, mert még én sem tudom” – mondta Messi.

Lionel Messi nem zárja ki, hogy egy másik bajnokságban, akár az észak-amerikai MLS-ben focizzon, de elismételte, most csak a következő fél évre koncentrál.

Kérdezték Neymarról is, amire azt felelte, a Barcelona nincs most abban az anyagi helyzetben, hogy leszerződtesse a brazilt, ahhoz az új elnöknek kellene okosan menedzselnie a dolgokat, hogy létrejöhessen az üzlet. Azt nem kommentálta, hogy Neymar szerint a következő szezonban már ismét együtt játszhatnak, de azt elismerte, hogy tartják a kapcsolatot.

Továbbra sem tudja megemészteni azt, ahogyan a Barcelona elengedte Luis Suárezt, ráadásul az Atlético Madridhoz. Az uruguayi a költségcsökkentés miatt ingyen hagyta el a Barcát és igazolt a riválishoz.

Lionel Messi 2003 novemberében, 16 évesen mutatkozott be a Barcelona első csapatában. Azóta 749 mérkőzésen 644 gólja és 283 gólpassza volt, eddig összesen 33 trófeát nyert a Barcával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik