Nemzetközi foci

Messi: Nagyon rosszul éreztem magam

LLUIS GENE / AFP
LLUIS GENE / AFP

A nyáron kis híján bekövetkezett az elképzelhetetlen: Lionel Messi el akarta hagynia a Barcelonát. Az argentin csapatkapitány ugyanakkor nem jutott egyezségre a vezetőséggel, utóbbi szerint csak 700 millió euró ellenében mehetett volna, a játékos és képviselete szerint nem, de nem akart pereskedni, így maradt – a klubelnök, Josep Maria Bartomeu a többi közt ebbe is bukott bele és mondott le az ősszel.

Az igazság az, hogy most már minden rendben, de a nyáron elég rosszul éreztem magam

nyilatkozta a spanyol La Sextának a 33 éves Messi, akit a BBC idézett.

Az argentin arról is beszélt, hogy tudja, a pályán és azon kívül is nehéz helyzetben van a klub, de most már elszánt és minden sorozatot szeretne megnyerni a Barcával. Ugyanakkor meg kell jegyezni, a jövője még mindig nyitott, a nyáron lejár a szerződése, ennek értelmében január 1-től szabadon tárgyalhat a bárkivel. A Barcelonánál januárban lesz majd elnökválasztás, természetesen ez is befolyásolhatja majd a döntését.

Kapcsolódó
Magyarázkodik a Barca első embere amiatt, amit Messiről mondott
Ahogy várható volt, a szavait felkapta a sajtó, miközben a klubnak nem pont erre lett volna szüksége.

A Barcelona már négy vereségnél jár a bajnokságban és csak az ötödik helyen áll, miközben a Bajnokok Ligájában egy csúfos vereséggel engedte ki a kezéből a csoportgyőzelmet. Közben elég komoly pénzügyi válságba került a klub, olyan hírek is voltak, hogy csúsztatni kell majd a januári fizetéseket és további költségcsökkentést kell majd alkalmazni. Az ideiglenesen irányító Carlos Tusquets nemrég azt nyilatkozta, ha csak a gazdasági oldalt nézi, ő eladta volna Messit 2020 nyarán.

Kapcsolódó
Pelé Messinek: Nagyon csodállak
A brazil legenda gratulált a Barca argentin zsenijének, hogy beállította a rekordját.

Lionel Messi 17 mérkőzésen kilenc gólnál és négy gólpassznál jár. A legutóbb megszerezte 643. találatát a Barcában, amivel beállította Pelé rekordját, ami az egy klubban elért gólok számát illeti.

Olvasói sztorik