Nemzetközi foci

Magyarázkodik a Barca első embere amiatt, amit Messiről mondott

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP

Carles Tusquets, a Barcelonát irányító bizottság első embere a napokban arról beszélt, hogy gazdaságilag indokolt lett volna eladni Lionel Messit, az érte kapott összeg ugyanis kifejezetten jól jött volna a klub számára, valamint a csúcsfizetését is megspróolták volna. A Barca jelenleg olyan helyzetben van, hogy a januári béreket majd csak késleltetve tudja kifizetni.

Kapcsolódó
A Barca első embere: Én eladtam volna Messit a nyáron
Csak akkor tud majd télen erősíteni a Barcelona, ha előtte el is ad játékosokat. Jelen állás szerint januárban nem lesz fizetés a klubnál.

Ahogy várható volt, a témát felkapta a sajtó, Ronald Koemant, a vezetőedzőt is erről kérdezgették a pénteki sajtótájékoztatóján. „Nem érdekelnek a vélemények, amelyek a klubon kívülről érkeznek. Amik viszont belülről, azok nem feltétlen segítenek abban, hogy megőrizzük a nyugalmunkat” – utalt arra Koeman, nem biztos, hogy jó ötlet volt ilyen nyilatkozatot adni.

Tusquets aztán a katalán rádióban próbálta tisztázni a helyzetet, azt mondta, ha kell, leül személyesen az edzővel megbeszélni a dolgokat.

Nem azt mondtam, hogy eladtam volna Messit. Csak azt, hogy gazdaságilag jót tett volna a klubnak, ha elengedjük. Ő keres a világon a legjobban. Ez az igazság. De én egy senki vagyok, az irányító bizottság nem hozhat meg egy ilyen volumenű döntést

– mondta Tusquets.

A Barcelona, amely hét közben a Ferencvárost verte a Bajnokok Ligájában, szombaton a Cádizhoz látogat. Lionel Messi rápihent a bajnokira, ugyanis kihagyta a budapesti BL-meccset.

Olvasói sztorik