Nemzetközi foci

A Barca első embere: Én eladtam volna Messit a nyáron

GABRIEL BOUYS / AFP
GABRIEL BOUYS / AFP

Csak akkor tud majd télen erősíteni a Barcelona, ha előtte el is ad játékosokat. Erről beszélt a RAC1 rádióban (amit a Marca idézett) Carles Tusquets, aki annak az irányító bizottságnak az első embere, amely a klubot irányítja, amióta lemondott az elnök, Josep Maria Bartomeu. Tusquets ezzel arra reagált, hogy a januári elnökválasztás jelöltjei nagyobbnál nagyobb nevek lehetséges leigazolásával kampányolnak, miközben egyáltalán nincs jó anyagi helyzetben a klub, amelyen sokat segített volna az is, ha elengedi Lionel Messit.

Ha pusztán gazdasági oldalról közelítem meg, én eladtam volna Messit a nyáron

– nyilatkozta Tusquets, aki szerint spórolni kellene ahhoz, hogy meg tudjanak felelni a La Liga szigor fizetési korlátozásainak.

Messi nyáron maga is távozni akart, de nem értettek egyet abban Bartomeuval, hogy mennyi is lenne a kivásárlási ára. Mivel nem akart pereskedni a klubbal, a maradás mellett döntött, ugyanakkor jövőre lejár a szerződése, így januártól szabadon tárgyalhat bárkivel.

Kapcsolódó
Szerhij Rebrov: Megtanultuk a Barcától, hogyan kell futballozni
Emlékezetes nyilatkozatot adott a Ferencváros vezetőedzője a vereség után.

Név szerint említette Erling Haalandot és Neymart is, a két játékos nevét ugyanis több lap és elnökjelölt is bedobta már, mint lehetséges téli érkező. Carles Tusquets szerint, ingyen talán meg tudnák őket szerezni.

Ha ingyen jönnek működhet. De addig nem, amíg az új elnök nem tesz csodát, vagy nem lesz olyan játékoseladás, amiből finanszírozni lehet az üzletet.

Már régóta hallani róla, hogy nehéz anyagi helyzetbe került a klub, Tusquets pedig azt is elmondta ráerősítésként, hogy jelen állás szerint a Barcelona játékosai nem kapják meg januárban a fizetésüket, csak később, mint ahogyan a győzelmi bónuszok kifizetése is csúszik. De hozzátette, bizakodnak, hogy rendeződik majd a helyzet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik