Nemzetközi foci

Az agyonkritizált Firmino az idei legfontosabb meccset nyerte meg a Liverpoolnak

Peter Powell/PA Images via Getty Images
Peter Powell/PA Images via Getty Images

A Liverpool Roberto Firmino utolsó percben fejelt góljával 2-1-re legyőzte a listavezető Tottenhamet az angol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szerdai rangadóján.

Az első félidőben nagy fölényben játszott a címvédő, de sokáig nem sikerült betalálnia. Az áttörést a 26. perc hozta meg, amikor Mohamed Szalah lövése olyan szerencsésen pattant meg, hogy behullott a bal felső sarokba a labda.

Hiába irányított ezt követően is a Liverpool, ennek ellenére hét percen belül egyenlített a Spurs, miután Szon Hung Min kiváló kiugratás után lőtt a jobb alsó sarokba.

A második félidő egészen máshogy alakult, Steven Bergwijn és Harry Kane is több helyzetet kihagyott, a hazaiak csak az utolsó húsz percre szedték össze magukat. Sadio Mané kísérleténél még a felső léc megmentette a Tottenhamet, de a 90. percben a kevés gólja miatt állandóan kritizál Roberto Firmino befejelte a győztes gólt.

A címvédő ezzel megőrizte tökéletes hazai mérlegét és hetedik mérkőzését is megnyerte az Anfield Roadon. A Tottenham első idegenbeli vereségét szenvedte el a 2020/2021-es idényben, ráadásul három ponttal a Liverpool mögé csúszott.

Eredmények – Premier League, 13. forduló

Liverpool-Tottenham Hotspur 2-1 (1-1)
Fulham-Brighton 0-0
West Ham United-Crystal Palace 1-1 (0-1)

korábban:
Arsenal-Southampton 1-1 (0-1)
Leeds United-Newcastle United 5-2 (1-1)
Leicester City-Everton 0-2 (0-1)

kedden játszották:
Manchester City-West Bromwich Albion 1-1 (1-1)
Wolverhampton Wanderers-Chelsea 2-1 (0-0)

Olvasói sztorik