Nemzetközi foci bajnokok ligája

Gulácsi Péter ellenfélként tér vissza Liverpoolba

ANNEGRET HILSE / POOL / AFP
ANNEGRET HILSE / POOL / AFP

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa korábbi klubjával, a tavalyi győztes FC Liverpoollal, találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn, Nyonban bonyolította le a legjobb 16 sorsolását, ebben a szakaszban a csoportelsők mellé a csoportmásodikok kerültek, azonos nemzet- és csoportbeli csapatok nem kerülhettek össze. A Gulácsit és Willi Orbánt is foglalkoztató lipcsei csapat azt a Liverpoolt kapta, amelyben a magyar válogatott kapusa 2007 és 2013 között szerepelt.

A legnagyobb rangadónak az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain összecsapása ígérkezik. A két sztárcsapat ráadásul 2017-ben is a nyolcaddöntőben találkozott, ahol a franciák 4-0-ra nyertek, de a katalánok egy őrült 6-1-es győzelemmel továbbjutottak. A címvédő Bayern München a Laziót, a Real Madrid az Atalantát kapta.

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit február 16-17-én, illetve 23-24-én rendezik, míg a visszavágókra március 9-10-én és 16-17-én kerül sor. Az első mérkőzések során a csoportmásodikok, a visszavágókon pedig a csoportgyőztesek a pályaválasztók.

Olvasói sztorik