Nemzetközi foci

Hónapokig szenvedett agyrázkódása után a focista, de inkább titkolta és játszott

Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP
Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP

Jan Vertonghen 2019 tavaszán, a Tottenham-Ajax BL-elődöntő első meccsén szenvedett fejsérülést, amikor összefejelt csapattársával, Toby Alderweirelddel.

Az eset akkor nagy visszhangot váltott ki, mert a Tottenham orvosi stábja visszaengedte a belga védőt a pályára, aki aztán kis híján elájult, egyértelmű volt, hogy agyrázkódást szenvedett.

Kapcsolódó
A Spurs-edző megvédte a félájult focistát visszaengedő orvost
Való igaz, hogy a protokoll szerint jártak el, de az oldalvonalnál tántorgó Vertonghen ijesztő látvány volt.

Vertonghen most bevallotta, hogy nagyon megszenvedte az akkori agyrázkódást, sokáig fejfájással és szédüléssel küszködött, mégis rendszeresen játszott, amiről utólag elismerte, nagy butaság volt, mert nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amit magától elvárt.

„Egy év még hátra volt a szerződésemből, úgyhogy játszanom kellett, de amikor játszottam, rosszul ment. Nem sokan tudtak arról, hogy folyamatosan gondjaim voltak az agyrázkódás miatt, ez a saját döntésem volt, nem hibáztathatok érte senkit.

Nem tudtam, mit tegyek. Meccsről meccsre, edzésről edzésre megmaradt a fejfájás, aztán jött a leállás, amikor lehetőségem volt pihenni, és akkor rendbe jöttem

– mesélte a 33 éves belga védő, aki a nyáron a portugál Benficához igazolt, amelynek nem kellett fizetnie érte.

A klubváltástól azt mondta, úgy érzi, nagyon jó döntés volt, és számára meggyőző volt, hogy a Benfica hároméves szerződést ajánlott, mert ez azt mutatta, a lisszaboni klub bízik benne.

Olvasói sztorik