Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Spurs-edző megvédte a félájult focistát visszaengedő orvost

A Twitteren kapott hideget-meleget a Tottenham orvosi stábja, amely az Ajax elleni BL-elődöntő első meccsén visszaengedte a pályára Jan Vertonghent, a csapat védőjét, aki csúnyán megsérült, miután a levegőben ütközött csapattársával, Toby Alderweirelddel és a hollandok kapusával, Andre Onanával.

A vérző védőt percekig ápolták a pályán, majd leragasztották az orrán éktelenkedő sebet, és visszatért, de gyorsan jelezte is, hogy nem megy, cserére lesz szüksége.

Vertonghen a végén már szinte tántorgott, úgy kellett betámogatni az öltözőbe, nagyon úgy tűnt, hogy az ütközésnél agyrázkódást szenvedett.

„Nem én döntöttem, a csapatorvos mondta ki a végső szót. A szabályok egyértelműek, mi pedig a protokoll szerint jártunk el. Természetesen aggódtam Vertonghenért, de már jól van, a saját lábán hagyta el a stadiont. Folyamatosan figyelni fogjuk az állapotát, mivel nagy ütést kapott” – nyilatkozta a meccs után Mauricio Pochettino, a Tottenham edzője.

Az európai szövetség előírása szerint, ha egy egy játékost agyrázkódás gyanújával kezelnek, akkor a játékvezetőnek 3-5 percre meg kell állítania a játékot, hogy az orvosi stáb ellássa a focistát, aki csak akkor térhet vissza a pályára, ha a csapatorvos megerősítette a bírónak, hogy játékra alkalmas állapotba került a delikvens.

A szabály éppen azért született, hogy nagyobb figyelmet kapjanak a fejsérülések, de a keddi eset is megmutatta, hogy nem tökéletes a rendszer.

Eredmény – Bajnokok Ligája-elődöntő, 1. mérkőzés

Helyszín: Tottenham Hotspur Stadium (London), Játékvezető: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

Tottenham – Ajax 0-1 (0-1)

Tottenham: Lloris – Alderweireld, Sanchez, Vertonghen (Sissoko, 39.) – Trippier (Foyth, 80.), Eriksen, Wanyama, Rose (Davies, 80.) – Alli, Llorente, Lucas

Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico – Van de Beek, Schöne (Mazraui, 65.), De Jong – Ziyech (Hunterlaar, 87.), Tadic, Neres

Gólszerző: van de Beek (15.)

Sárga lap: Tagliafico (30.), Veltman (63.)

Piros lap:

Kiemelt kép: Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP

Olvasói sztorik