Nemzetközi foci

Legyőzte a listavezetőt a Real Madrid, ezzel lőtávolba került

Angel Martinez/Getty Images
Angel Martinez/Getty Images

A Real Madrid szombat este 2-0-ra verte a listavezető Atlético Madridot a La Liga 13. fordulójának rangadóján.

A hazai csapat nagyon éles volt, harapósan kezdett és hamar meg is lett az eredménye. Toni Kroos szögletét a 15. percben fejelte a kapu bal alsó sarkába Casemiro.

Innentől az Atletinek kellett volna mennie az eredményét, de a vendégek egyszer sem lőttek kapura, ráadásul iszonyatosan frusztráltnak tűntek, a félidőben egy kisebb szócsata is kialakult. Félidőben rögtön hármat cserélt Diego Simeone és bár picit aktívabb lett az Atlético támadójátéka és többet birtokolta a labdát, lényegében nem jutott el érdemi lehetőségig.

Dani Carvajal viszont annál inkább, a 63. percben egy kifejelt labdát mellre vett a Real szélső hátvédje, majd szenzációs lövést eresztett kapura, ami a bal kapufán csattant, de a végig jól védő Jan Oblak hátáról a kapuba pattant.

Ezután is határozottan a Real Madrid irányított, de a 80. percben Saúl Niguez közeli fejesénél nagyot kellett mentenie Thibaut Courtois-nak. Többre viszont nem futotta az Atletinek, így maradt a 2-0-s végeredmény. Győzelmével a Real Madrid fellépett a harmadik helyre és már csak három pont a hátránya az Atlético Madriddal szemben.

Az Atleti ezzel elveszítette veretlenségét a La Ligában és egy mérkőzésen kapott annyi gólt, amennyit idáig összesen.

Az újonc Huesca megszerezte első győzelmét a bajnokságban, miután 1-0-ra legyőzte az Alavést, a Valencia házigazdaként 2-2-es döntetlent játszott az Athletic Bilbao csapatával, míg a Sevillának egy gól is elég volt a Getafe vendégeként.

Eredmények – La Liga, 13. forduló

Real Madrid-Atlético Madrid 2-0 (1-0)
Huesca-Alavés 1-0 (0-0)
Getafe-Sevilla 0-1 (0-0)
Valencia-Athletic Bilbao 2-2 (1-0)

pénteken játszották:
Real Valladolid-Osasuna 3-2 (1-2)

Olvasói sztorik