Nemzetközi foci

Óriási pofonba szaladt bele a Borussia Dortmund

Lars Baron/Getty Images
Lars Baron/Getty Images

Nagy meglepetésre hazai pályán megsemmisítő 5-1-es vereséget szenvedett a Borussia Dortmund a német bajnokság 11. fordulójában.

A meglepetést a VfB Stuttgart okozta, Silas Wamangituka szerzett büntetőből vezetést, amire Giovanni Reyna tudott válaszolni, így félidőben még döntetlen volt az állás. Térfélcsere után aztán jött a meglepetés, előbb Wamangituka talált be újra, majd tíz percen belül előbb Philipp Forster tört be a tizenhatoson belülre, majd Tanguy Coulibaly gyönyörű tekerésével nőtt a különbség. Rohant előre a Dortmund, de míg a BVB két VAR miatt meg nem adott gólig jutott, a Stuttgartból Nicolas Ivan Gonzalez bevitte a kegyelemdöfést a 91. percben.

Ezalatt a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 2-0-ra nyert vendége, a Werder Bremen ellen, már az első félidőben beállították a végeredményt és onnantól nagyon higgadtan lehozták a meccset. A két magyar válogatott játékos végig pályán volt, a Leipzig pedig élre állt és ott is marad, ha a Bayern nem nyer később a fordulóban.

A Sallai Rolandot a 69. percben pályára küldő Freiburg hazai pályán 2-0-val kerekedett a Bielefeld fölé, míg a térdsérülése után lábadozó Szalai Ádám csapata, az utolsó előtti Mainz a Kölnnel szemben maradt alul saját stadionjában 1-0-ra.

Eredmények – Bundesliga, 11. forduló

Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 1-5 (1-1)
Freiburg-Bielefeld 2-0 (0-0)
FSV Mainz-1. FC Köln 0-1 (0-0)
Borussia Mönchengladbach-Hertha BSC 1-1 (0-0)
RB Leipzig-Werder Bremen 2-0 (2-0)

pénteken játszották:
Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 2-1 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik