Nemzetközi foci

Sportszerűtlen gól miatt kapott sárga lapot a stuttgarti csatár

Tim Groothuis / dpa Picture-Alliance via AFP
Tim Groothuis / dpa Picture-Alliance via AFP

A Stuttgart 2-1-es győzelmet aratott a Werder Bremen vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A mérkőzés hőse – mind pozitív, mind negatív értelemben – a vendégek kongói születésű csatára, Silas Wamangituka volt, aki két góllal járult hozzá a sikerhez.

Igen ám, de a 91. percben szerzett találata kiverte a biztosítékot, még a játékvezetőnél is.

Történt, hogy egy céltalanul előrevágott labdát a hazaiak török védője, Ömer Toprak mellel szeretett volna letenni a 16-oson kívül sertepertélő kapusnak, Jiri Pavlenkának.

Azonban Wamangituka közéjük ugrott, elvitte a labdát, ám ahelyett, hogy gólt szerzett volna, az egyre lassabban guruló labdát a gólvonal felé kísérte, és csak akkor bombázta be fél méterről, amikor Pavlenka kapus majdnem utolérte.

A bohóckodás nem mindenkinek jött be, a brémaiak felháborodtak a történteken, Frank Willenborg játékvezető pedig tiszteletlenség és sportszerűtlen viselkedés miatt sárga lapot adott a gólszerzőnek.

A hazaiak még szépítettek ugyan, de így is kikaptak. A 2-1-es sikerrel a stuttgartiak öt találkozón át tartó nyeretlenségi sorozatukat tudták lezárni, míg a brémaiak sorozatban hetedik találkozójukon nem tudtak győzni.

Bundesliga, 10. forduló

Schalke – Bayer Leverkusen 0-3 (0-1)
gól: Thiaw (10., öngól), Baumgartlinger (67.), Schick (78.)

Werder Bremen – Stuttgart 1-2 (0-1)
gól: D. Selke (93.), illetve Wamangituka (30., 92., az első 11-esből)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik