Ronaldo: A következő állomás a 800. gól

Ő lett a harmadik játékos, aki eljutott a 750 gólos álomhatárhoz.
Kapcsolódó cikkek

A Juventus Dinamo Kijev elleni mérkőzése nemcsak arról marad emlékezetes, hogy Stephanie Frappart első női játékvezetőként fújta a sípot egy BL-találkozón, hanem arról, is, hogy az olaszok támadója, Cristiano Ronaldo pályafutása 750. gólját szerezte.

Az ukránok elleni gól karrierje egyik legkönnyebben szerzett találata volt Ronaldónak, aki egy lépésre a gólvonaltól ért bele a labdába.

„750 gól, 750 boldog pillanat, 750 mosoly. Köszönöm az összes edzőnek és játékosnak, aki hozzásegített, hogy elérjem ezt a hihetetlen számot, és köszönöm a hűséges ellenfeleknek, akik miatt minden nap keményen dolgoztam. A következő állomás: a 800. gól” – írta Ronaldo a Twitter-oldalán.

A Juventus színeiben a 75. gólját szerezte, vagyis pályafutása összes góljának a 10 százalékát jelenlegi klubjában érte el.

A gólok további megoszlása:

Ha még tovább akarjuk boncolgatni a góljait, akkor 509-et szerzett a 16-oson belülről, 55-öt ennél távolabbról, tizenegyesből 129-szer, szabadrúgásból 57-szer talált be. Jobb lábbal 482 gólt rúgott, ballal 136-ot, majdnem ennyiszer, 130-szor talált be fejjel, kétszer pedig egyéb testrészével volt eredményes.

A legtöbb gólt, 311-et a spanyol bajnokságban szerezte, a BL-ben 132-nél jár, a Premier League-ben 84-szer, a Serie A-ban 60-szor ünnepelhetett.

Mindent egybevetve 22 különböző sorozatban vagy tornán szerepelt a neve gólszerzőként a klubjaival és a válogatottal.

A 700. gólját tavaly októberben szerezte, úgyhogy bő egy év alatt hozzátett ehhez még ötvenet, és őt ismerve mostantól minden meccsen úgy lép majd pályára, hogy a 800-as szám lebeg majd a szemei előtt.

Ronaldo előtt csak két játékos jutott el 750 gólig pályafutása során, a bécsi születésű cseh csatár, Jozef Bican, valamint a brazilok háromszoros világbajnoka, Pelé.