Nemzetközi foci bajnokok ligája

Olivier Giroud négy gólt rúgott, Ronaldo belőtte pályafutása 750. találatát

David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Miközben a Ferencvárost 3-0-ra legyőzte a Barcelona szerdán a Bajnokok Ligája ötödik csoportmérkőzésén, Cristiano Ronaldo mérföldkőhöz ért, Olivier Giroud pedig élete meccsét játszotta.

Kapcsolódó
A Fradi negyedóra alatt hármat kapott a Barcelona ellen
Először maradt gólképtelen a Ferencváros a Bajnokok Ligájában.

A Fradival egy csoportban szereplő Juventus megtette azt a szívességet a magyar bajnoknak, hogy 3-0-ra legyőzte a Dinamo Kijevet. Federico Chiesa szerzett vezetést az első félidő derekán egy szép fejessel.

Ronaldo nagy pillanata aztán az 57. percben jött el, de neki volt a legkevesebb köze a gólhoz. Chiesa tört be a tizenhatoson belülre, majd a középre tett labdáját Álvaro Morata tette kapura, amit végül Ronaldo kotort a gólvonalon túlra. Élete legkönnyebb gólja volt ez Ronaldónak, mégis ez a 750. a pályafutásában.

Végül Morata sem maradt gól nélkül, megintcsak Chiesa adott jó labdát a középen érkező Moratának, aki higgadtan kivárt egy ütemet, majd a kapu bal oldalába lőtt.

A G csoportban így az egy-egy pontot szerző Dinamo Kijev és Ferencváros egymás ellen dönti el az utolsó fordulóban, ki szerepel majd tavasszal az Európa Ligában.

Ezalatt Olivier Giroud óriásit játszott a Sevillánál vendégeskedő Chelsea-ben. A francia csatár már a nyolcadik percben kilőtte a jobb fölső sarkot cirka tíz méterről. A második félidőben aztán beindult, először átívelte a kivetődő kapust, majd fejjel és büntetőből is betalált, így négy gólt lőtt egy meccsen.

Az Opta statisztikái szerint ő a legidősebb labdarúgó, aki mesterhármast szerzett a BL-ben, sőt Puskás Ferenc óta a legidősebb triplázó.

Nem volt ilyen jó napja az összes angol csapatnak. A Manchester United hamar hátrányba került a PSG ellen és bár Marcus Rashford megpattanó lövésével egyenlíteni tudott, a második félidőben alulmaradt. Először Marquinhos talált be egy szöglet utáni pocsék lövésből lecaspodó labdából, majd az egész este vagdalkozó Fred gyűjtötte be második sárga lapját. A kegyelemdöfést Neymar vitte be a hajrában, amivel hatalmas verseny alakult ki a H csoportban, mert a Leipzig, a Manchester United és a Paris Saint-Germain is kilencpontos.

A nap egyetlen döntetlenjét a Dortmund játszotta a Lazióval és mivel a Club Brugge 3-0-ra verte a Zenit Szentpétervárt, a belga csapat még kiharcolhatja a továbbjutást, ha legyőzi a Laziót.

Bajnokok Ligája, 5. forduló

E csoport

Sevilla (spanyol)-Chelsea (angol) 0-4 (0-1)
Krasznodar (orosz)-Rennes (francia) 1-0 (0-0)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Chelsea 13 pont, 2. (és továbbjutott) Sevilla 10, 3. (és El-be kerül) Krasznodar 4, 4. Rennes 1

F csoport

Borussia Dortmund (német)-SS Lazio (olasz) 1-1 (1-0)
Club Brugge (belga)-Zenit (orosz) 3-0 (1-0)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Borussia Dortmund 10 pont, 2. SS Lazio 9, 3. Club Brugge 7, 4. Zenit 1

G csoport

Ferencváros-FC Barcelona (spanyol) 0-3 (0-3)
Juventus (olasz)-Dinamo Kijev (ukrán) 3-0 (1-0)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Barcelona 15 pont, 2. (és továbbjutott) Juventus 12, 3. Dinamo Kijev 1, 4. Ferencváros 1

H csoport

Manchester United (angol) – Paris Saint-Germain (francia) 1-3 (1-1)
Basaksehir (török)-RB Leipzig (német) 3-4 (1-2)

Az állás: 1. Manchester United 9 pont (13-7), 2. Paris Saint-Germain 9 (8-5), 3. RB Leipzig 9 (8-10), 4. Basaksehir 3

Olvasói sztorik