Nemzetközi foci bajnokok ligája

Gulácsiék a 90+2. percben húzták be az agyonnyert meccset

OZAN KOSE / AFP
OZAN KOSE / AFP

A hosszabbításban szerzett góllal 4-3-ra győzött Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig ellen a török Basaksehir ellen a Bajnokok Ligája 5. fordulójában.

A meccs előtt a csoportjában 6 ponttal álló Leipzig az első tíz percben egymás után dolgozta ki a helyzeteket, de ezeket mind ki is hagyta. Végül a német fölény a 26. percben hozta meg az eredményét egy meglehetősen mázlis gól képében, Sabitzer lövésébe Poulsen gyakorlatilag belefutott, és az ő testéről pattant be a labda.

A 37. percben Gulácsi óriási bravúrja kellett ahhoz, hogy maradjon a 0-1, a magyar válogatott kapus a korábbi Chelsea-csatár, Demba Ba lövését tolta ki.

A félidő végén kettőre növelte előnyét a Lipcse, Forsberg előkészítése után Mukiele nem találta el a legjobban a labdát, de a jobb alsóba így is befért. Ez volt a francia védő első gólja a BL-ben.

A félidő hosszabbításában elaludtak a vendégek, és ezt kihasználta a Basaksehir, a csapatkapitány Visca tette vissza lövésre a labdát szögletből, Kahveci löketére pedig nem érhetett oda Gulácsi.

Bár a második félidő első tíz perce a törököké volt, mégis a Lipcse szerzett újabb gólt, a spanyol Dani Olmo befűzte a védőjét, majd gyors mozdulattal lőtt a rövidbe.

Kahveci okos lövésével ismét feljött a Basaksehir,

majd a 25 éves török játékos szerzett egy szenzációs szabadrúgásgólt is, és úgy tűnt, megment egy pontot a hazai csapat.

De a slusszpoén a Leipzigé volt, a 90+2. percben a tavalyi török gólkirály, a norvég Sörloth döntötte el a meccset, és ez a három pont még sokat érhet Gulácsiéknak, akik az utolsó fordulóban a MU ellen harcolhatják ki a továbbjutást.

Kahveci a harmadik olyan játékos lett a BL-ben, aki vesztes csapatban szerzett mesterhármast, és 16 év után ő az első focista a sorozatban, aki egy meccsen háromszor talált be a 16-oson kívülről. Előtte ez Wayne Rooney-nak sikerült 2004 szeptemberében a MU-Fenerbahce meccsen.

A másik kora esti meccsen a Krasznodar a svéd Berg erőszakosságának köszönheti a Rennes elleni győzelmet, a rutinos csatár egyszerűen eltolta a védőjét a labdáért vívott harcban, majd belőtte a ziccert.

Ezzel eldőlt, hogy az E csoportban a Krasznodar lett a harmadik, és ezzel a tavasszal az EL-ben folytathatja. Ebben a négyesben a Chelsea és a Sevilla dönti el egymás között a csoportelsőséget.

Bajnokok Ligája, 5. forduló:

E csoport:
Krasznodar (orosz) – Rennes (francia) 1-0 (0-0)
gól: M. Berg (71.)

 

H csoport:
Basaksehir (török) – RB Leipzig (német) 3-4 (1-2)
gól: Kahveci (45+3., 72., 85.), illetve Y. Poulsen (26.), Mukiele (43.), Olmo (66.), Sörloth (90+2.)

Olvasói sztorik