Nemzetközi foci

A Cádiz után újabb csapat kapta el otthonában a Real Madridot

Denis Doyle/Getty Images
Denis Doyle/Getty Images

Meglepetésre az Alavés együttese 2-1-re legyőzte a Real Madridot a spanyol bajnokság 10. fordulójában.

Pocsékul kezdődött a mérkőzés a hazai csapatnak, mert egy fejes Nacho kezére pattant, amiért tiezenegyest kaptak a vendégek, Lucas Perez pedig nem packázta el a lehetőséget.

 

Mindez az ötödik percben történt, így gyakorlatilag az egész meccsen rohanhatott az eredmény után a Real Madrid, amiből viszont kontrázhatott az Alavés. Az ellentámadások veszélyesek is voltak, ráadásul térfélcsere után azonnal elpasszolta magát az egyébként nagy védéseket bemutató Thibaut Courtois, amivel kétgólos hátrányba került a csapata.

Zidane próbálta cserékkel felpörgetni a Realt, de így is az Alavésnek voltak komolyabb gólszerzési esélyei. A szerencse azonban rámosolygott a hazaiakra a hajrában, egy kipattanó labdát Casemiro pofozott a kapuba, így maradt még némi sansz az egyenlítésre.

 

Az idő azonban kevésnek bizonyult, miután a csereként beállt Isco szenzációs lövése a fölső kapufán csattant, így a Valencia és a Cádiz után az Alavés is legyőzte a címvédőt a bajnokságban. Története során másodszor győzött a Real Madrid vendégeként az Alavés, az első alkalom 2000 májusában volt.

Eredmények – La Liga, 11. forduló

Real Madrid-Alavés 1-2 (0-1)
Huesca-Sevilla 0-1 (0-0)
Valencia-Atlético Madrid 0-1 (0-0)
Elche-Cádiz 1-1 (1-0)

pénteken játszották:
Real Valladolid-Levante 1-1 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik