Nemzetközi foci bajnokok ligája

„A magyar barikád csak a 92. percben omlott össze”

Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images
Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images

Álvaro Morata 92. percben szerzett góljával a Juventus 2-1-re nyert a Ferencváros ellen, és ezzel négy forduló után bebiztosította továbbjutását a Bajnokok Ligája G csoportjából.

Rebrov: Versenyképesek voltunk Európa egyik legjobb csapata ellen
Büszke volt a csapatra, de nagyon csalódott az eredmény miatt.

A nyögvenyelős győzelmet követően a La Gazzetta dello Sport a három pontot érő gól szerzőjét, Moratát dicsérte, aki a BL-nyolcaddöntőbe lőtte a csapatot. Paulo Dybala sok kritikát kapott a laptól, az ő helyére állt be a spanyol és az olasz lap szerint ez döntött.

Morata beszállt és azonnal kicserélődött a Juve. Ronaldóval együtt tökéletes páros

– írja a napilap.

Az osztályozásoknál a Fradiból nem meglepő módon a sok bravúrt bemutató Dibusz Dénes kapta a legjobbat, hetest, a meccs legjobbja mégis Morata lett hét és feles értékeléssel. A magyar kapus kapcsán kiemelte a Gazzetta, hogy több nagy bravúrja is volt, de a második gólnál hibázott. A leggyengébb értékelést (5) Dybala és az FTC csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő kapta. A magyar bajnok mezőnyjátékosai közül a gólszerző Myrto Uzuni mellett Abraham Frimpong és Olekszandr Zubkov is 6,5-es osztályzatot kapott, akárcsak a Juventusból többek között az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo. Szerhij Rebrov hatost, Andrea Pirlo hat és felest kapott.

Pirlo sokkal többet várt a Juventus játékosaitól
Az olasz edző szerint mindig azok a meccsek a nehezek, amelyek papíron egyszerűnek tűnnek.

Jóval bőkezűbb volt a Tuttosport, amely Moratának és Cristiano Ronaldónak is nyolcast adott. A napilap alig tett említést a magyar bajnokról, de annyit megemlített, a Ferencváros fegyelmezett védekezése és veszélyes ellentámadásai sok gondot okoztak a Juvénak. A torinói lap Pirlo szuper cseréit dicsérte, valamint Dybalát kritizálta.

A magyar barikád csak a 92. percben omlott össze, ekkor Cuadrado pompás beívelését gyönyörűen fejelte kapura Morata, de Dibusz is hozzátett egy kicsit, hogy ezúttal a labda átcsorogjon a gólvonalon. Egészen idáig mindent remekül csinált pedig

– idézi fel a 92. perc eseményeit a Tuttosport.

A Corriere dello Sport sokkal szárazabb tálalást adott a meccsnek:

Myrto Uzuni vezető góljára Ronaldo szokásos egyenlítő találata volt a válasz, de a hajrára maradt, hogy az Öreg Hölgy érvényesítse akarát és Morata révén megszerezze a győzelmet.”

Olvasói sztorik