Nemzetközi foci

Messi csak a kispadon kezdett, de így is az övé lett a győztes gól

A Barcelona két-két vereség és döntetlen után tudott ismét nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságban, ráadásul azt a Betist verte 5-2-re, amelynek a játékosa, Joaquín azt nyilatkozta a napokban, hogy szertárosként sem alkalmazná Ronald Koemant. Lionel Messi a kispadról beállva szerzett két gólt.

A hétvégi ellenfél a Barca edzőjéről: Még szertárosnak se kéne
A Betis veteránja provokatív nyilatkozattal hangol a meccsre.

A holland szakember merészet húzott: csak a kispadon kezdett Messi. Sokáig úgy tűnt, hogy ez sem jelent problémát, ugyanis Ousamane Dembélé remek lövésével már a 22. percben előnybe került a hazai csapat, majd Antoine Griezmann lőhetett tizenegyest, de Claudio Bravo védte a büntetőt. A szünet előtt aztán Antonio Sanabria egyenlített, így a második félidőre már be is állt Messi.

Alig ment a második játékrész, amikor Griezmann szerezte meg ismét a vezetést a Barcának, majd a 61. percben Messi értékesített egy tizenegyest – a könyökkel hárító Mandit ráadásul ki is állították.

A mindent eldöntő gól:

A Betis az utolsó negyedóra kezdett előtt emberhátrányban is eredményes volt, de mire nagyon belelendültek volna a vendégek, Messi bombázott a léc alá.

Az augusztus 8-án rendezett Napoli elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés óta először volt eredményes akcióból az argentin.

Akcióból is betalált az argentin:

A végén Pedri állította be a végeredményt, de az 5-2-es győzelme ellenére is még csak a nyolcadik a Barcelona a spanyol bajnokságban.

La Liga, 9. forduló

Barcelona – Betis 5-2 (1-1)

Gólszerző: Dembélé (22.), Griezmann (49.), Messi (61. – 11-esből, 82.), Pedri (90.) illetve Sanabria (45+2.), Loren (73.)

Piros lap: Mandi (60.)

Kiemelt kép: Josep LAGO / AFP

Olvasói sztorik