Nemzetközi foci bajnokok ligája

Most akkor ki fogja meggyőzni Messit, hogy maradjon a Barcánál?

Bár a történetet mindenki ismeri, de azért idézzük fel: a nyáron majdnem megtörtént az elképzelhetetlen, Lionel Messi ugyanis annyira elégedetlen volt azzal, amerre tart a Barcelona (na, meg a Bayern elleni 2-8 sem javított a helyzeten), hogy jelezte, eligazolna. Mivel brutális kivásárlási ár szerepelt a szerződésében a Barca szerint, így végül pereskedés helyett a 33 éves játékos a maradás mellett döntött, de egészen szokatlan, hogy ennyire nyíltan bírálta a klubot és annak vezetőségét.

Bár Messi maradt, az biztossá vált, hogy Josep Maria Bartomeu nem sokáig lesz a Barcelona elnöke – már csak azért sem, mert jövőre elnökválasztás lesz és borítékolható, hogy ilyen előzmények után nem választották volna újra. Bartomeu azóta már lemondott, ahogyan a teljes igazgatóság.

Így viszont felmerül a kérdés: ki győzi meg Messit a maradásról?

Az argentin szerződése ugyanis a nyáron lejár, azaz a klub történetének legeredményesebb játékosa ingyen távozhatna. A megbízott elnökként tevékenykedő Carlos Tusquets biztosan nem dönthet ekkora horderejű kérdésben, míg az elnökválasztás legkorábban januárban lehet, azaz arra, hogy az új vezetőség tárgyaljon az argentinnal, még hónapokat kellene várni, ami nem biztos, hogy javítaná a Barca esélyeit – persze a legfontosabb kérdés az, ki lesz az új elnök.

A kérdést felvető Diario Sport szerint nem kizárt, hogy a vezetőedzőnek, Ronald Koemannak kellene leülnie egyeztetni a hosszabbításról Lionel Messivel. Ami már csak azért is érdekes, mert van olyan elnökjelölt, aki azzal kampányol: ha őt választják meg, biztosan Xavi lesz nála a vezetőedző.

Kiemelt kép: Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik