Nemzetközi foci

Lionel Messi bejelentette, hogy a Barcelona játékosa marad

Lionel Messi a Goal.comnak adott exkluzív interjúban bejelentette, marad az FC Barcelonában.

Az argentin szupersztár nyáron közölte a katalánok vezetőivel, hogy távozni akar, a Barca viszont 700 millió euró alatt nem akarta elengedni. Néhány kihagyott edzés után a focista apja, aki egyben ügynöke is, Jorge Messi is tárgyalt a vezetőkkel és bár arról szóltak a legfrissebb hírek, hogy egy évet még maradhat a csatár, biztosat senki nem tudott mondani. Mostanáig. Messi egy exkluzív interjúban mesélte el a háttérben zajló drámát.

Amikor elmondtam otthon a döntésemet, a gyerekek elsírták magukat. Nem akarták elhagyni a várost, sem az iskolát, ahová járnak. Nekem viszont a karrieremen járt az eszem. Versenyképes csapatban akarok játszani, címekért, trófeákért, a Bajnokok Ligájáért küzdeni. Amikor összeomlottunk Rómában, Liverpoolban, vagy Lisszabonban gondolkodóba estem és ez a sok kudarc együtt arra sarkallt, hogy távozzak.

– mesélte az argentin.

Messi ezek után kitért arra a huzavonára, ami a 700 milliós záradék körül forgott. Először egy záradékkal akart távozni a csatár, de a Barca szerint ezt csak június 10-ig léptethette volna érvénybe. Ezután jött a kivásárlási ár problémája, ami túl magas ahhoz, hogy akár Messi, akár egy klub kifizesse. Bár lett volna még egy út.

A másik lehetőség az lett volna, hogy bíróságra vigyem az ügyet. Azt hittem, sőt biztos voltam benne, hogy szabadon eligazolhatok, mivel az elnök korábban mindig azt mondta, hogy a szezon végén eldönthetem, maradok-e vagy sem. Ennek ellenére nem engedtek a dátumra hivatkozva, annak ellenére, hogy tombolt a világjárvány. Én azonban soha nem perelném be a Barcát, mert imádom ezt a klubot, mindent ennek az egyesületnek köszönhetek. Életem klubja, mindent megkaptam tőlük, ahogyan én is mindent megtettem Barcelonáért. Ez a lehetőség szóba sem jöhetett, ahogyan a 700 millió kifizetése sem. Ez az oka, hogy maradok, és a Barcelonánál folytatom a pályafutásomat.

Ez a belső konfliktus pedig elegendő volt ahhoz, hogy Lionel Messi meghozza nehéz döntését: marad az FC Barcelona futballistája.

Forrás: sofascore.com

Kiemelt kép: Josep LAGO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik