Nemzetközi foci

Itt a vége, lemondott a Barca elnöke és a teljes vezetőség

Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint, amit azóta a klub is megerősített, kedden lemondott Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke, valamint vele együtt a teljes vezetőség.

Eredetileg tavasszal lett volna elnökválasztás a klubnál, azonban a Bartomeut ellenző klubtagok elegendő szavazatot szedtek össze ahhoz, hogy a 2014 az elnöki posztot betöltő vezető ellen bizalmatlansági szavazást tartsanak. Bárt Bartomeu szerette volna, az egészségügyi hatóságok nem járultak hozzá ennek elhalasztásához, így döntött végül a lemondás mellett.

A férficsapat a regnálása altt 13 trófeát nyert, a többi közt négy bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját.

A Barcelona semmit sem nyert az előző szezonban, ráadásul 8-2-re kikapott a Bayern Münchentől a BL-ben. Mindezek után Lionel Messi jelezte, hogy elhagyná a csapatot, amit csak a magas kivásárlási ára miatt nem tett meg, majd amikor közölte, hogy marad, azt is elmondta, hogy Bartomeu elárulta őt. Mindezek hatására már hónapok óta le akarták váltani a Barca-drukkerek az elnököt, aki talán a klub legnépszerűtlenebb első embereként marad meg a Barca történelmében.

Kiemelt kép: Andrew H. Walker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik