Nemzetközi foci sport

Itt a vége, lemondott a Barca elnöke és a teljes vezetőség

Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint, amit azóta a klub is megerősített, kedden lemondott Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke, valamint vele együtt a teljes vezetőség.

Eredetileg tavasszal lett volna elnökválasztás a klubnál, azonban a Bartomeut ellenző klubtagok elegendő szavazatot szedtek össze ahhoz, hogy a 2014 az elnöki posztot betöltő vezető ellen bizalmatlansági szavazást tartsanak. Bárt Bartomeu szerette volna, az egészségügyi hatóságok nem járultak hozzá ennek elhalasztásához, így döntött végül a lemondás mellett.

A férficsapat a regnálása altt 13 trófeát nyert, a többi közt négy bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját.

A Barcelona semmit sem nyert az előző szezonban, ráadásul 8-2-re kikapott a Bayern Münchentől a BL-ben. Mindezek után Lionel Messi jelezte, hogy elhagyná a csapatot, amit csak a magas kivásárlási ára miatt nem tett meg, majd amikor közölte, hogy marad, azt is elmondta, hogy Bartomeu elárulta őt. Mindezek hatására már hónapok óta le akarták váltani a Barca-drukkerek az elnököt, aki talán a klub legnépszerűtlenebb első embereként marad meg a Barca történelmében.

Kiemelt kép: Andrew H. Walker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!