Nemzetközi foci

Nagytakarítást tervez a Barca, ezt az öt játékost mindenképp eladná

Barcelonában nem tettek le arról, hogy leigazolják Memphis Depayt és Eric Garcíát, ám ehhez biztosan el kell adnia majd pár játékost az amúgy is nehéz pénzügyi helyzetben lévő klubnak. A Mundo Deportivo meg is nevezte az az öt labdarúgót, akitől biztosan megválna a Barca:

  • Carles Alená (7 perc játékidő eddig a szezonban),
  • Martin Braithwaite (25 perc),
  • Ousmane Dembélé (258 perc, 2 gól),
  • Junior Firpo (29 perc),
  • Samuel Umtiti (sérülése miatt még nem játszott).
Most akkor ki fogja meggyőzni Messit, hogy maradjon a Barcánál?
Miközben nagy kérdés, hogy ki lesz az új elnök, lenne egy aprócska feladat: megtartani a világ egyik legjobb játékosát.

A nekik szánt játékpercekből is látszik, hogy a vezetőedző, Ronald Koeman nem nagyon számol velük, így a csapat számára nem lenne akkora érvágás az eligazolásuk, a klubnak pedig jól jönne az is, ha felszabadulna a fizetésükre szánt összeg. A 22 éves Alená lenne az egyedüli, akit kölcsönbe küldene a Barca, ő azonban inkább végleg váltana a Mundo Deportivo szerint, ugyanis öt szezon alatt jutott el 40 meccsig a csapatban. Umtiti helyzete még érdekes, akit a Lyon már egy ideje kinézett magának, de a világbajnok védő sérülése miatt kérdés, mekkora összeget tudna érte kialkudni a Barcelona.

Még októberben írt arról a Financial Times, hogy a klub 100 millió feletti adózás előtti veszteséggel zárta az előző szezont, miközben az adóssága a duplájára nőtt, 488 millió euróra.

Kiemelt kép: GABRIEL BOUYS / AFP

Olvasói sztorik