Nemzetközi foci

Zidane ugyanúgy pórul járt a 60 milliós csatárral, mint Bale-lel és Jamesszel

201 perc. Ennyi jutott ebben az idényben a Real Madridban Luka Jovicnak, aki három bajnokin és egy BL-mérkőzésen kapott lehetőséget Zinédine Zidane-tól.

A csapat legutóbbi bajnokiján, az Huesca ellen Jovic nem lépett pályára, sőt, még melegíteni sem küldte el Zidane, és az As nevű spanyol lap szerint egyértelműen úgy tűnik, hogy az edző lemondott a szerb csatárról.

Az As azt írja, Zidane azt szerette volna, ha Borja Mayoral marad a Real keretében, hogy ő legyen Karim Benzema helyettese, ez viszont egyet jelentett volna azzal, hogy Jovicot el kell passzolni.

A szerb csatárt azonban nem sikerült eladni a nyáron, így aztán maradt a Realnál, Mayoral pedig végül kölcsönben a Románál kötött ki.

Zidane úgy volt Joviccsal, mint az előző szezonban Gareth Bale-lel és James Rodríguezzel: ha már a nyakán maradt, igyekezett megadni neki a lehetőséget, így a szerb csatár az első három bajnokiból kétszer, valamint a Sahtar Donyeck elleni BL-találkozón is kezdő volt.

Úgy tűnik, az ukránok elleni vesztes meccs, ahol a félidőben 0-3-ra állt a Real, lett a hattyúdala, amikor egy veszélytelen fejesen kívül teljesen eltűnt a Sahtar-védők között, és Zidane az 59. percben Vinícius Júniort küldte be a helyére.

Zidane egy sajtótájékoztatón így is védelmébe vette játékosát, akinek nincs még gólja és gólpassza, és a 201 perce alatt megeresztett hét próbálkozásából kettő találta el a kaput, de ha a sajtó előtt tartotta is a hátát miatta, a bizalom már elszállt, legalábbis erre utal, hogy a Sahtar elleni meccs óta lejátszott három találkozón Jovic rendre a padon maradt.

Pedig már öt cserelehetőség állt Zidane rendelkezésére, és a Huesca ellen kényelmesen vezetett a csapata, de így sem érezte azt, hogy pályára kéne küldenie Jovicot.

Benzema nagy formában van, Eden Hazard góllal tért vissza, úgyhogy az utóbbi pár meccs tendenciája alapján a tavaly nyáron 60 millió euróért megvett Jovicnak meg kell barátkoznia azzal, hogy már annak is örülhet, ha bekerül a keretbe.

Kiemelt kép: firo / Sebastian El-Saqqa / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Olvasói sztorik