Nemzetközi foci

A mondat, amit Messi sosem hitt, hogy hallani fog a Barcánál: Ha valami nem tetszik, ott az ajtó

Az előző idényben egyetlen trófeát sem nyert a Barcelona, így nem olyan meglepő, hogy az Ernesto Valverdét váltó Quique Setiénnek mindössze 25 tétmeccs jutott a kispadon.

Jött helyette Ronald Koeman, de egyelőre a nyáron több rutinos játékosát is elveszítő Barca vele sem az igazi, a BL-ben ugyan a Fradit és a Juventust is verte a csapat, de a bajnokságban 2002 óta nem rajtolt ennyire gyengén.

Messivel még sosem kezdett ilyen gyengén a Barca
Az első tízbe sem fér be a csapat a tabellán.

A Marca most felelevenített egy sztorit a Sétien-időszakból, ami azt mutatja, hogy nem volt felhőtlen a viszony az edző és a csapat legnagyobb sztárja, Lionel Messi között. A Celta Vigo elleni júniusi meccsen Messi figyelmen kívül hagyta a segédedző, Éder Sarabia ivószünet alatt adott utasításait, majd az argentin klasszis a 2-2-re végződő találkozó után az öltözőben összeveszett Sétiennel is.

Messi azt nehezményezte, hogy Sétien szerinte nem a megfelelő hangnemben kritizálta a meccsen elkövetett hibáik miatt azokat a játékosokat, akik a klubbal szinte mindent megnyertek már. 

Erre jött az edzőtől az a válasz, ami egészen meglepő a barcelonai Messi-kultusz fényében: „Ha valami nem tetszik, ott az ajtó, el lehet menni”.

A Marca azt írja, Messi nem válaszolt, csak sejtelmesen mosolygott. Nyilván tudta, nem nagyon állhat elő olyan forgatókönyv, amikor a klub Setiént választja, és nem őt.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik