Nemzetközi foci

Már csak a hatóságok jóváhagyása kell az FC Barcelona klubelnöke elleni szavazáshoz

Az FC Barcelona a helyi egészségügyi hatóság jóváhagyására vár ahhoz, hogy kitűzze a Josep Bartomeu klubelnökkel szembeni bizalmatlansági indítvány szavazásának időpontját, írta az MTI.

Mikor a Barca beindult volna, Sergio Ramos eldöntötte az El Clásicót
Ansu Fati az El Clasicók történetének második legfiatalabb gólszerzője lett, de nagyjából ennyi öröme volt a Barcelonának a rangadóban.

Eredetileg jövő héten a csapat stadionjában, a Camp Nouban tartották volna a voksolást, de nem kapta meg az engedélyt a hatóságoktól a klub. A tagok egy csoportja, amely változást szeretne a vezetésben, szeptemberben nyújtotta be a petíciót, amely 20 687 aláírást tartalmazott.

Az eredeti tervek szerint márciusban lett volna a tisztújító közgyűlés, de a tagok egy része a Bayern Münchentől elszenvedett megalázó 8-2-es Bajnokok Ligája-vereség, a trófea nélküli idény és Lionel Messi korábbi távozási szándéka miatt már most szeretné leváltani a vezetőséget.

A 33 éves argentin sztár végül maradt, mert Bartomeu nem akarta elengedni, de Messi szerint a klubelnök elárulta őt, korábban ugyanis azt ígérte, a nyáron maga dönthet a jövőjéről. A Barca elnökének megbízása egyébként 2021-ben lejár, így jövőre biztosan új első embere lesz a katalánoknak.

Kiemelt kép: Noelia Deniz/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik