Nemzetközi foci

Mikor a Barca beindult volna, Sergio Ramos eldöntötte az El Clásicót

Ansu Fati az El Clasicók történetének második legfiatalabb gólszerzője lett, de nagyjából ennyi öröme volt a Barcelonának a rangadóban.

Ugyan két vereségből érkezett, de a Real Madrid nyerte 3-1-re a Barcelona elleni rangadót a spanyol bajnokságban. Az ősi rivális otthonában Sergio Ramos tizenegyesből szerezte a győztes gólt.

A világ legjobban várt meccse nem okozott csalódást, ugyanis már az 5. percben gólt láthattunk, Valverde juttatta előnybe a Real Madridot. Szinte azonnal egyenlített a Barca Ansu Fati révén, aki 17 évesen és 359 naposan volt eredményes egy spanyol klasszikuson, amivel a mások legfiatalabb gólszerző.

Bár elterjedt, hogy rekordot döntött, de Alfonso Navarro 17 éves és 356 napos volt, amikor egy Clásicón betalált – de az is 1947 márciusában történt.

Valverde gólja:

Fati találata:

A szünetig inkább a Real volt, amelyik rá tudta erőltetni az akaratát ellenfelére, majd a fordulás után a Barca pillanatai következtek. Aztán a 60. percben Lenglet rántotta le Sergio Ramost a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a VAR segítségével tizenegyest ítélt, amit a sértett értékesített magabiztosan.

A Barca próbálkozott az egyenlítéssel, de valami hiányzott a hazaiak játékából. A túloldalon közben Toni Kroos, majd Vázquez is lezárhatta volna a meccset, de Neto bravúrokkal tartotta a lelket csapatában az utolsó percekben. Így is megszerezték a madaridiak a harmadik találatot, egy újabb Neto-védés után Luka Modric cselezte ki a kapust, majd az üres hálóba pörgetett és beállította az 1-3-as végeredményt.

Ez volt a két csapat 245. mérkőzése minden sorozatot figyelembe véve, a Real Madrid győzelmek tekintetében 97-96-ra vezet, 52-szer pedig döntetlent játszottak a csapatok.

La Liga, 7. forduló

Barcelona – Real Madrid 1-3 (1-1)

Gólszerző: fati (8.) illetve Valverde (5.), Ramos (63. – 11-esből), Modric (90.)

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik