Nemzetközi foci

Messi utoljára a karrierje elején állt ennyire hadilábon az akciógólokkal

Tovább tart Lionel Messi gól nélküli sorozata a Real Madrid ellen, a hétvégi rangadót 3-1-re vesztette el odahaza a Barcelona, amelynek a 17 éves Ansu Fati szerezte az egyetlen gólját, így Messi 2018 májusa óta nem talált be a madridiak ellen.

Mikor a Barca beindult volna, Sergio Ramos eldöntötte az El Clásicót
Ansu Fati az El Clasicók történetének második legfiatalabb gólszerzője lett, de nagyjából ennyi öröme volt a Barcelonának a rangadóban.

A spanyol bajnokságból öt forduló ment le, és Messinek még nincs akciógólja, a Villarreal elleni idénynyitón betalált ugyan, de akkor tizenegyesből volt eredményes.

Ha a BL-t is idevesszük, akkor az idényben lejátszott hat találkozón Messinek két, tizenegyesből elért gólja van, hiszen a Ferencváros ellen túljárt Dibusz Dénes eszén az általa kiharcolt büntetőből.

Messinél csak egyvalaki szerzett több tizenegyesgólt a BL-ben
A Fradi elleni gólja volt a 69. a BL-ben, amit a csoportkörben szerzett.

Az ESPN statisztikája szerint utoljára a 2005-2006-os szezont kezdte úgy Messi, hogy hat meccs alatt egyszer sem szerzett akciógólt. Akkor a hetedik tétmeccsén, a Panathinaikosz elleni, 5-0-ra megnyert BL-találkozón szerezte meg idénybeli első gólját, amikor két védő szerencsétlenkedése után szépen átemelte a kapust, majd az üres kapuba lőtt.

Hozzá kell tenni, hogy a 2005-2006-os volt Messi első teljes idénye a Barcánál, és bár már akkor is látszott, hogy kivételes képességű játékos, akkor még Samuel Eto’o, Ronaldinho, Andrés Iniesta vagy Xavi voltak az igazi húzóemberek, de azért Messi is jelezte, hogy lehet rá számítani, mert 25 tétmeccsén végül 8 góllal és 5 gólpasszal zárt.

00.20-nál látható a Messi-gól:

A mostani sorozatát akár már szerdán megtörheti, amikor a BL-csoportkör egyik legnagyobb rangadóján a Barcelona a Juventus vendége lesz.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik