Nemzetközi foci bajnokok ligája

Messinél csak egyvalaki szerzett több tizenegyesgólt a BL-ben

Lionel Messi 69. gólját szerezte a Bajnokok Ligája csoportkörében, amikor értékesítette a Ferencváros elleni mérkőzésen az általa kiharcolt büntetőt.

Ennyi gólja senkinek nincs a csoportkörben, mint ahogy az is egyedülálló teljesítmény, hogy a Barcelona argentin zsenije 16 egymás követő BL-idényben is eredményes tudott lenni.

„Ha Messi ott van az ellenfélnél, mit tudsz tenni?”
A ferencvárosi Sigér Dávid szerint érződött, ha ritmust vált az ellenfél, akkor van elég baj.

Messi, akinek a Fradi volt a 36. áldozata a BL-ben, 116 gólnál jár a legrangosabb európai kupában, ennél csak Cristiano Ronaldo szerzett többet, aki 131 találatot jegyez.

Ha csak a büntetőből elért gólokat vesszük figyelembe, akkor is Ronaldo az éllovas, ő 17-szer talált be 11 méterről, Messinek a Fradi elleni volt a 13. gólja tizenegyesből.

Messi eddig három büntetőt rontott el a BL-ben, Ronaldo ötöt, de ebből kettőt tizenegyespárbajban hagyott ki, az egyiket még MU-játékosként, a Chelsea elleni, 2008-as döntőben, amit végül megnyert a csapata; a másikat pedig a Real mezében a Bayern elleni, 2012-es elődöntőben, amikor rajta kívül Kaká és Sergio Ramos is hibázott, így a németek mentek tovább.

Messi statisztikája a Fradi ellen:

Infografika: www.sofascore.com

A tizenegyesek értékesítésében Robert Lewandowski áll a harmadik helyen, aki 11 gólt szerzett, őt az aktív játékosok közül Sergio Agüero (Manchester City) követi tízzel.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik