Nemzetközi foci

Már a télen kimenekítheti brazil tinijét a Real

Idén januárban, 30 millió euróért szerezte meg a Real Madrid a 18 éves Reiniert a brazil Flamengótól, aki érkezése után a madridiak második csapatában, a Castillában kapott lehetőséget.

A nyáron aztán a Real kölcsönadta a fiatal támadó középpályást a Borussia Dortmundnak, amelybe a kora és a tehetsége alapján abszolút beleillik, gondoljunk csak arra, hogy a 17 éves Jude Bellingham és a vele egykorú Giovanni Reyna is fontos embere Lucien Favre csapatának.

A jogsihoz még túl fiatal, de a pályán már félhetnek tőle
Kevés izgalmasabb csapat van manapság a Dortmundnál, ahol a 20 éves Haaland a 17 éves Giovanni Reyna passzaiból lövi a gólokat.

Reinier egyelőre nem tudott meghatározó szerepet kivívni magának Dortmundban, a Bundesligában, a BL-ben, a német kupában és a Szuperkupa-döntőn összesen 105 percnyi lehetőséget jutott neki, ami hét meccsre lebontva nem mondható soknak.

Az utolsó három bajnokin mindössze nyolc percet kapott Favre-tól, a BL-ben pedig 17 perc erejéig mutathatta meg magát, ami nem túl biztató tendencia.

Itt volt példának a Brugge elleni szerdai BL-meccs, a Dortmund a 32. percben már 3-0-ra vezetett, de Reinier csak a 85. percben állt be a kétgólos Erling Haaland helyett, pedig a szombati, Bayern elleni rangadó miatt lehetett volna pihentetni a norvég csatárt.

Moratával a Juventus, Dybalával a Ferencváros rúgatott két gólt
Korán hátrányba került a magyar bajnok, majd a meccs hajrájában két kellemetlen gólt is összehozott az ellenféllel. A csereként beállt Franck Boli szépített.

A Real eredetileg 2022. június 30-ig adta kölcsön Reiniert a Dortmundnak, de az As azt írja, lehet, hogy már a téli átigazolási időszakban új megoldás után néz a spanyol klub, ha nem változik a játékos helyzete.

Pedig volt már olyan Real-játékos, akinek nagyon bejött, hogy lepasszolták Dortmundba, a marokkói jobbhátvéd, Achraf Hakimi két idényt húzott le a sárga-feketéknél, és 73 tétmeccsen 12 gólt, valamint 17 gólpasszt tett a közösbe, ami elég jó statisztika egy szélsővédőtől.

Kiemelt kép: GUIDO KIRCHNER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Olvasói sztorik