Nemzetközi foci

Rangadót nyert a Manchester City, az utolsó percben bukott pontokat a Chelsea

A Manchester City 1-0-ra nyert az Arsenal elleni rangadón szombaton, a Premier League ötödik fordulójában.

Az első 20 percben jobbára mezőnyben zajlott a játék, a hazaiak szinte a semmiből szereztek vezetést. Egy remek támadás végén Phil Foden kísérleténél Bern Leno nagyot védett, a kipattanót viszont Raheem Sterling magabiztosan a kapuba lőtte.

A gól után mindkét csapat támadójátéka megélénkült, de újabb találat nem esett, térfélcsere után sokáig semmi érdemi nem történt, egy-egy fellángolást leszámítva profin lehozta a meccset a manchesteri csapat.

Jóval gólgazdagabbra sikerült a Southampton londoni vendégjátéka. A Chelsea villámrajtot vett, Timo Werner duplázott 28 perc alatt, de még a félidő vége előtt szépíteni tudott Danny Ings.

Térfélcsere után Che Adams egalizált, de két percre rá Kai Havertz is betalált Werner passzából, amivel úgy tűnt, hogy nyerni tud a Chelsea. Csakhogy a 92. percben Theo Walcott gyengécske lövésébe tette bele Jannik Vestergaard a fejét, így a labda a jobb alsóban kötött ki, a végeredmény pedig 3-3-ra módosult.

Korábban a Liverpool 2-2-t játszott az Everton vendégeként, a városi derbi parázs csatát és több vitatott esettel szórakoztatta a közönséget.

Eredmények – Premier League, 5. forduló

Manchester City-Arsenal 1-0 (1-0)
Chelsea-Southampton 3-3 (2-1)
Everton-FC Liverpool 2-2 (1-1)

Kiemelt kép: Ben STANSALL / POOL / AFP

Olvasói sztorik