Nemzetközi foci

A Liverpool állította meg elsőként az Evertont, de a videobíróról szólt a meccs

Zsinórban négy megnyert bajnoki után veszített pontokat az Everton, miután 2-2-es döntetlent játszott a Liverpoollal a Premier League ötödik fordulójában.

A koronavírusos megbetegedésből felépülő Thiago Alcantara és Sadio Mané is kezdett a vendégeknél, utóbbi ráadásul kiválóan, hiszen három perc alatt vezetést szerzett a Poolnak.

Percekkel később már kettővel is vezethetett volna Jürgen Klopp csapata, de Virgil van Dijk egyrészt lesről indult, másrészt nem talált kapuba. Ennek ellenére nagy vita alakult ki, mert Jordan Pickford csúnyán beleszállt a hollandba, de a lesállás után történteket nem büntette a bíró a szabályoknak megfelelően.

A hazaiak még a félidőben egalizálni tudtak, Michael Keane fejelhetett szabadon egy szöglet után, az angol hátvéd pedig nem hibázott.

Térfélcsere után ismét vezetéshez jutott a címvédő, ezúttal Mohamed Szalah lőtt kapásból egy védőkről lepattanó labdát a kapub jobb oldalába.

Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, a kirobbanó formában futballozó Dominic Calvert-Lewin fejelt két védő szorításában a kapu jobb oldalába.

A java még azonban csak ezután jött, Richarlison lerúgta Thiagót a középpályán, amiért azonnal piros lapot kapott, majd egy perccel később Sadio Manét látta lesen a videobíró, de a visszajátszásokat elnézve eléggé határeset volt a passz pillanatában a pozíciója.

Többre azonban nem maradt idő, így a Liverpool nem tudott nyerni, ahogyan az Everton sem, a jelenlegi szezonban először.

Végeredmény – Premier League, 5. forduló

Everton – Liverpool 2-2 (1-1)
Gólszerző: Keane (19.), Calvert-Lewin (81.) ill. Mané (3.), Szalah (72.)
Kiállítva: Richarlison (93.)

Kiemelt kép: Peter Byrne – Pool/Getty Images

Olvasói sztorik