Nemzetközi foci

„Az erős és bátor magyarok képesek voltak a döntetlenre”

A magyar válogatott kibírta az oroszok nyomását és 0-0-s döntetlent harcolt ki szerda este Moszkvában, a Nemzetek Ligájában.

Nem sikerült megtörni a 42 éves nyeretlenséget, de pontot szereztünk Moszkvában
Az oroszok kapufát is lőttek, de nagyon jól állt a lábán a magyar védelem a Nemzetek Ligája 4. fordulójának moszkvai mérkőzésén.

A TASZSZ állami hírügynökség azt emelte ki, hogy 14 mérkőzés után első ízben nem szerzett gólt az orosz válogatott, erre legutóbb 2018 őszén, a svédek ellen volt példa. Az értékelés szerint befolyásolta a meccs végkimenetelét a koronavírus-járvány, amely különböző okból, de több alapember kényszerű hiányát okozta.

A Szport Ekszpressz megkérdőjelezte annak a kísérletnek az értelmét, hogy Artyom Dzjuba és Szasa Szoboljev most először játszott együtt a támadósorban. A Kommerszant kiemelte, hogy a moszkvai találkozón az orosz nyomás időnként óriási volt.

Az erős és bátor magyarok azonban képesek voltak a döntetlenre ezen az estén. A válogatott helyzete nem tűnik szilárdnak, s csak egyetlen ponttal előzi meg a magyarokat, akik kétszer is otthon játszanak, miközben a mieinkre az utolsó két fordulóban idegenbeli szereplés vár a szerbek és a törökök ellen

– fogalmazott a cikk szerzője, aki szerint az a fontos, hogy válogatottjuk megőrizte a vezetést a csoportban.

A RIA Novosztyi hírügynökség beszámolójában arra helyezte a hangsúlyt, hogy az orosz csapat különösen a második félidőben játszott nagy mezőnyfölényben, amivel azonban semmire se ment, még veszélyes távoli kapura lövésig sem jutott el, az adódó közelebbi lehetőségeit pedig mind elpuskázta.

Marco Rossi: Két lábbal a földön kell maradnunk
A magyar válogatott az oroszországi pontszerzés után már csak az Izland elleni Eb-pótselejtezőre koncentrál.

A Szovjetszkij Szport a hazaiak szövetségi kapitányát, Sztanyiszlav Csercseszovot idézve hangsúlyozta, hogy bár az orosz csapat irányított, főképpen a meccs második felében, s fizikálisan felülmúlta a magyarokat, akik azonban szervezetten, nagyon jól védekeztek, így maradt a nulla-nulla.

Kiemelt kép: MTI/EPA/AFP pool/Dimitar Dilkoff

Olvasói sztorik