Magyar foci

Marco Rossi: Két lábbal a földön kell maradnunk

A magyar válogatott gól nélküli döntetlent játszott szerdán a csoportot vezető oroszok vendégeként a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójának negyedik fordulójában. Marco Rossi kapitány elégedett volt a látottakkal, és elmondta, most már csak az Izland elleni Eb-pótselejtező a fontos.

Nem sikerült megtörni a 42 éves nyeretlenséget, de pontot szereztünk Moszkvában
Az oroszok kapufát is lőttek, de nagyon jól állt a lábán a magyar védelem a Nemzetek Ligája 4. fordulójának moszkvai mérkőzésén.

„Nagyon elégedett vagyok a srácok hozzáállásával, hiszen végig harcoltak, szenvedtek, de ez is része a futballmeccseknek. Nem szabad elfeledni, hogy ebben a csoportban már 7 pontunk van, megérdemelten. Most egy olyan csapat ellen szenvedtünk meg a pontért, amely elsősorban otthon erős. Ha arról beszélünk, technikailag hogyan teljesítettünk, az másik nézőpont. De mi Magyarország vagyunk, nem a német, a francia vagy az olasz válogatott, nem tudunk nyerni állandóan” – nyilatkozta az M4 Sportnak Marco Rossi szövetségi kapitány.

Két lábbal a földön kell maradnunk. Mostantól Izlandra koncentrálunk, egy olyan csapatra, amely papíron jobb, mint mi.

Szalai Ádám az elmúlt 40 napot értékelve sikeresnek látja a válogatott teljesítményét.

„Nem lehet más célunk, mint kijutni az Eb-re. Amióta itt vagyok, nem vívtunk sikeres ilyen ki-ki mérkőzéseket. Bárki bejöhet a pályára, olyan a csapategység, amiből erőt meríthetünk a novemberi, Izland elleni Eb-pótselejtezőre.

Nekem az a feladatom, hogy a fiúknak támogatást adjak, és mindent alárendeljünk az izlandi mérkőzésnek

– mondta a Mainz csatára,

Anglia otthon kapott ki, Izlandnak átok a Nemzetek Ligája
Szlovákia kétgólos előnyről bukott el, az olasz válogatott immáron 19 mérkőzés óta veretlen.

Dibusz Dénes bravúrjai is nagyon kellettek a pontszerzéshez.

„Az első félidőben az utolsó pillanatáig elég jól meg tudtuk oldani, hogy az ellenfél ne kerüljön helyzetbe. A második játékrészben aztán többször is odakerültek az oroszok a 16-os környékére. Picit el is fáradtunk, nem értünk már oda, ahova kellett volna, nem tudtunk nyomást helyezni az ellenfélre” – vélte a Fradi kapusa.

Kiemelt fotó: Grigory Sysoev / Sputnik via AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik