Nemzetközi foci sport

A csapat, ahol az edző helyett a koronavírus dönti el, ki játsszon

A cseh labdarúgó-válogatottnál hárman pozitív koronavírustesztet produkáltak az izraeliek elleni, vasárnapi Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt elvégzett ellenőrzés során.

Az érintetteket a szövetség nem nevezte meg, így azt sem lehet tudni, hogy játékosokról vagy stábtagokról van-e szó.

Tizenhat esetben ugyanakkor újabb ellenőrzés szükséges, mert az először levett mintából a szakemberek nem kaptak egyértelmű eredményt.

A csehek azt tervezték, hogy Ciprusról utaznak szombaton Haifába, mert 2-1-re megnyert szerdai barátságos mérkőzésük után a szigetországban maradtak.

A szövetség közlése szerint stábtagok és edzők mellett kilenc játékos kelt útra, a többiek Cipruson várják az újabb teszt eredményét.

Amennyiben szükség lesz rá, otthonról is csatlakoznak majd futballisták a kerethez, így az NL-mérkőzést meg tudják rendezni.

A csehek már szeptemberben is hasonló izgalmakat éltek át, akkor a Szlovákiában aratott 3-1-es győzelem után az egész csapat karanténba került, és teljesen ki kellett cserélni a keretet, amelybe 21 újoncot hívtak, akik mind a cseh bajnokságban fociznak.

Nemzetek Ligája: játszaniuk kell, 21 újoncot neveztek a meccsre
A csapatkapitány pedig már négy éve lemondta a válogatottságot.

Ehhez képest nem is volt rossz eredmény, hogy az újoncok csak 2-1-re kaptak ki Skóciától.

Kiemelt kép: Lukas Kabon / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!