Nemzetközi foci sport

A Juvéból kipaterolt Higuaín első góljával meghódította Amerikát

Bár anno 96 millió eurót fizetett érte a Juventus a Napolinak, Gonzalo Higuaín a torinói évek alatt megjárta kölcsönben az AC Milant és a Chelsea-t, majd idén szeptemberben közös megegyezéssel szerződést bontott vele a klub. A Juvéban 149 mérkőzésen 66 gólt szerző argentin csatár David Beckham MLS-csapatához, az Inter Miamihoz igazolt, csütörtökön hajnalban pedig harmadik mérkőzésén lépett pályára és meglőtte első találatát is.

Ami nemcsak győzelmet ért, hanem elég látványos is volt.

A Miami a 81. percben végezhetett el szabadrúgást mintegy 20 méterről, és Higuaín állt a labda mögé, majd a sorfal mellett ellőve a labdát a hosszú felső sarkot vette be. A floridai csapat ezzel verte 2-1-re a New York Red Bullst.

Az Opta aztán elő is szedte a meglepő statisztikát: a 428 európai topligás mérkőzése során egyetlen egyszer sem talált be szabadrúgásból az argentin csatár.

Kiemelt kép: Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!