Nemzetközi foci

Két kapufát is lőttek a portugálok, de nem tudták legyőzni a spanyolokat

Gól nélkül ért véget a szerda esti barátságos mérkőzések közül legjobban várt Portugália-Spanyolország összecsapás.

Az aránylag csöndes első félidő jókora spanyol fölényt hozott, de nagy helyzeteket nem. Térfélcsere után nem sokkal aztán jött a 102. válogatott góljára hajtó Cristiano Ronaldo és bődületes lövése a lécen csattant.

Negyedórával később megintcsak Ronaldo alkotott nagyot, egy labdaszerzés után parádésan, külsővel tekerte a labdát Renato Sancheshez, aki szintén a felső lécet találta el.

A spanyolok Dani Olmo jó játékának és Adama Traoré bemutatkozásának örülhettek, de gólt ők sem tudtak lőni, így maradt a 0-0.

Ennél jóval eseménydúsabbra sikerült a Németország-Törökország összecsapás, ahol a vendégek a második félidőben háromszor is egyenlíteni tudtak, így alakult ki a 3-3-as végeredmény. A mérkőzés utolsó találata kimondottan szépre is sikerült, a94. percben esett gól után sokra már nem maradt idő.

Máshol ispotyogtak a gólok, Lengyelország 5-1-re verte Finnországot, az olaszok pedig szintén hatgólos meccsen verték Moldovát, itt 6-0- lett a végeredmény. A nap legnagyobb győzelmét a franciák szerezték meg, már szünetben is 4-0-ra vezettek az Ihor Haratinnal és Olekszandr Zubkovval felálló ukránok ellen, végül 7-1-re húzták be a meccset.

Barátságos mérkőzések

Portugália–Spanyolország 0–0
Ciprus–Csehország 1–2
Dánia–Feröer 4–0
Észtország–Litvánia 1–3
Málta–Gibraltár 2–0
Montenegró–Lettország 1–1
Luxemburg–Liechtenstein 1–2
Ausztria–Görögország 2–1
Andorra–Zöld-foki szigetek 1–2
Hollandia–Mexikó 0–1
Lengyelország–Finnország 5–1
Németország–Törökország 3–3
Olaszország–Moldova 6–0
Svájc–Horvátország 1–2
Szlovénia–San Marino 4–0
Franciaország–Ukrajna 7–1

Kiemelt kép: CARLOS COSTA / AFP

Olvasói sztorik