Nemzetközi foci

Ha mi bánkódunk Szoboszlai miatt, mit szóljanak a bolgárok?

Komoly érvágásként érte az Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar válogatottat, hogy Szoboszlai Dominikot néhány pozitív koronavírusteszt miatt nem engedte el a Salzburg együttese az elkövetkezendő mérkőzésekre.

Szoboszlai nem játszhat az év legfontosabb meccsén
A salzburgi csapat karanténba került, a válogatott játékosokat sem engedik el.

Ezen kívül is főhet Marco Rossi feje, ugyanis a vasárnapi Szerbia elleni találkozón már nem számíthat Sallai Rolandra, majd Oroszország ellen Gulácsi Péterre sem. Emellett a Zalaegerszeg támadója, Babati Benjamin is kidőlt a sorból, mert a legutóbbi, Budapest Honvéd elleni találkozón megsérült.

Bulgária szövetségi kapitánya, Georgi Dermendzsiev sincs azonban könnyebb helyzetben, több alapembere is kidőlt a sorból, adta hírül Metodi Shumanov bolgár újságíró. Pozitív koronavírusteszt miatt a csapatkapitány, Petar Zanev nem léphet pályára, ráadásul a védelemből Ivan Goranov is pozitív minta miatt esett ki. Még ennél is pechesebb Spas Delev, akinek egy hónapon belül ez a második pozitív PCR-tesztje, írja Shumanov.

Intő jel az év meccse előtt: utoljára Hidegkutiék nyertek Bulgáriában
Hosszú negatív sorozatot kell megtörnie a válogatottnak, ha ott akarunk lenni az Eb-n.

Ha ez nem lenne elég, a három Serie A mérkőzésén három gólnál járó Andrej Galabinov megsérült a Speziában, de az olaszok egyébként sem engednék el a pandémia miatt. Szintén sérülés miatt nem játszik majd két rutinos védekező középpályás, Simeon Slavcsev és Georgi Kosztadinov is.

A hat futballista közül Kosztadinov és Delev került be első körben a válogatott keretébe, a többiek pótlásként merültek volna föl.

Bulgária kerete az Európa-bajnoki pótselejtezőre

kapusok:
Nikolaj Mihajlov (Levszki Szófia), Plamen Iliev (Ludogorec), Georgi Georgiev (Cserno More Varna), Martin Lukov (Lokomotiv Plovdiv)
védők:
Vaszil Bozsikov (Slovan Bratislava), Sztrahil Popov (Hatayspor), Anton Negyalkov (Ludogorec), Georgi Tercijev (Ludogorec), Cicinho (Ludogorec), Krisztian Dimitrov (Hajduk Split), Valentin Antov (CSZKA Szófia), Dimitar Velkovszki (Cercle Bruges)
középpályások:
Georgi Kosztadinov (Arszenal Tula), Todor Nedelev (Botev Plovdiv), Krisztijan Malinov (OH Leuven), Galin Ivanov (CSZKA 1948), Alekszandar Cvetkov (Beroe), Birszent Karagaren (Lokomotiv Plovdiv), Janisz Karabeljov (Slavia Szófia), Filip Kraszcev (Slavia Szófia), Boriszlav Conev (Levszki Szófia)
támadók:
Kiril Deszpodov (Cagliari), Bozsidar Krajev (Midtjylland), Dimitar Ilijev (Lokomotiv Plovdiv), Szpasz Delev (Arda), Ismail Isa (Cserno More Varna), Georgi Jomov (CSZKA Szófia)

Kiemelt kép: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP

Olvasói sztorik