Magyar foci

Szoboszlai nem játszhat az év legfontosabb meccsén

A Szoboszlai Dominikkal felálló Salzburg kettős győzelemmel jutott tovább az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen a Bajnokok Ligája playoff-körében, és a magyar középpályás mindkét meccsen gólt szerzett.

Szoboszlai Dominik kegyetlenül bevágta a büntetőt, BL-főtáblán a Salzburg
Teljes a Bajnokok Ligája 2020/21-es szezonjának mezőnye.

Szoboszlaira óriási szerep hárult volna a magyar válogatottban az október 8-i, Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn, de jelen állás szerint úgy néz ki, Marco Rossi nem számolhat vele.

A Salzburg játékosai közül ugyanis hárman is pozitív koronavírustesztet produkáltak, és az osztrák klub közleményt adott ki, amelyben jelzi, hogy a csapat karanténba vonul, és az elkövetkező két hétben egyetlen futballistát sem engednek el a válogatotthoz.

Megkerestük az ügyben az MLSZ-t, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy egyelőre várják a Salzburg hivatalos tájékoztatását. Később aztán a magyar szövetség a Twitter-oldalán közölte, hogy a középpályás nem csatlakozhat a kerethez.

mennyiben a magyar válogatott nyerni tud Bulgáriában, akkor az Izland-Románia párharc győztesével találkozik hazai pályán, és azon a meccsen dől el, ott leszünk-e a részben hazai rendezésű Eb-n.

Kiemelt kép: JACK GUEZ / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik