Élő Nemzetközi foci

BL-selejtező: kétgólos előnyben volt, de kapaszkodnia kellett a döntetlenért a Fradinak

Két góllal is vezetett, végül 3-3-as döntetlen játszott a norvég Molde otthonában a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező playoff-körének első meccsén. Visszavágó jövő kedden, Budapesten.

Szerhij Rebrov három helyen változtatott a Dinamo Zagreb elleni kezdőjéhez képest (a sérült Kovacevic, valamint Lovrencsics és Sigér ki-, míg Frimpong, Botka és Laidouni bekerült), ez viszont egyáltalán nem látszott meg a csapat játékán, ugyanis a jó kezdést kihasználva Boli már a 7. percben megszerezte a vezetést Botka tökéletesen centerezése után.

Bár volt ezután egy kisebb hullámvölgye a Ferencvárosnak, Rebrov munkásságát ismerve nehéz volt eldönteni, hogy ez egy kihagyás, vagy csak átengedte a terepet az ellenfélnek a Fradi. Egyenlítenie nem sikerült a Moldénak, így az első 45 perc után mondhatni unalmas fölényben volt az FTC.

Erre jött a második félidő elején Uzuni gólja, nagyon úgy tűnt, hogy simán lehozza a meccset a magyar bajnok.

Viszont egyáltalán nem így történt.

Megint eljött az első félidőben látott hullámvölgy, ám ezt most két góllal büntette a Molde. Teljesen padlóra került a Ferencváros, amely még annak is örülhetett, hogy egy videobírós szituáció végén nem kapott gólt. A Molde így is 3-2-es előnybe került, de a végén egy tizenegyessel kiegyenlített a Ferencváros, és így 3-3-ról várja a jövő keddi visszavágót, ami nem egy rossz eredmény, de a meccset elnézve volt olyan, amikor kedvezőbb kilátás is volt ebben.

Lang Ádám csapata, a ciprusi Omonia Nicosia 2-0-ra kikapott a görög Olimpiakosz vendégeként. A magyar válogatott hátvéd végigjátszotta a találkozót. A nicosiai együttes története során először játszhat a BL-csoportkörbe jutásért, a párharc visszavágójára jövő kedden kerül sor.

Bajnokok Ligája-selejtező, playoff, 1. mérkőzés

Molde (norvég) – Ferencváros 3-3 (0-1)

 

Molde: Linde – Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain – E. Hestad, Eikrem (Omoijuanfo, 81.), Knudtzon (Brynhildsen, 57.) – James (Bolly, 89.).

Ferencváros: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Civic – Laidouni, Haratin, Somália (Sigér, 70.) – Nguen (Isael, 88.), Boli (Zubkov, 72.), Uzuni.

 

Gólszerző: James (55.), Eikrem (65.), Ellingsen (83.) illetve Boli (7.), Uzuni (52.), Haratin (7. – 11-esből)

Sárga lap: Aursnes (9.), Knudtzon (43.), Husain (58.), Gregersen (97.)

Piros lap:

 

A többi meccsen

Olimpiakosz Pireusz (görög)-Omonia Nicosia (ciprusi) 2-0 (0-0)

KAA Gent (belga)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-2 (1-1)

Kiemelt kép: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag

Ez meleg volt...

Dibusz került kellemetlen helyzetbe egy hazatett labdával, amit csak kissé elcsúszva tudott kitenni oldalra. A Moldénál maradt a labda, majd egy beadás után James fejelhetett, a labda ugyan elkerülte a kaput, de most elég komoly bajban volt a ferencvárosi védelem. De megúszta.

Eddig minden úgy alakul, ahogy az a Fradinak jó

Nyilván a gól sokat számít, de a játék képe 10 perc után úgy fest, hogy a ferencvárosiak adogatnak, a Molde pedig nyomozza a labdát. Boli találata óta főleg nem sürgős a magyar csapatnak.

Vezet a Fradi!

Jól indul ez a meccs is! Nem sok minden történt az első percekben, de azért a magyar bajnok járatta a labdát, majd egy jobboldalon vezetett támadás végén Botka tette középre a labdát, Boli remek ütemben érkezett és pár lépésről a kapuba lőtt. 0-1!

Megy a meccs!

Tiszta fehérben a Ferencváros, kékben játszik a Molde. A magyar bajnok kezdte a meccset.

Vajon a műfű az új hazai pálya?

Teljesen más a műfű, mint a rendes gyep. Nem készültünk otthon műfüvön, mert tudjuk, hogy itt teljesen másmilyen az, mint az otthoni. Most fogunk tehát először edzeni ezen, de nem gondolom, hogy ez probléma lenne. Mindannyian tudjuk, miért jöttünk, mindegy, hogy milyen füvön, de el akarjuk érni a célunkat

– mondta Lovrencsics Gergő arról, hogy a norvégoknál műfüves pálya van.

Boli kicsit túltolta?

A Dinamo Zagreb kiejtése után a Ferencváros elenfántcsontparti csatára nem fogta vissza magát, azt mondta, szétzúzzák majd az ellenfelet. Rebrov visszafogottabb volt:

Többféleképp lehet ezt értelmezni. Az egészséges önbizalomra szükség van, de persze arra is, hogy tiszteljük a Molde játékosait. Komolyan kell vennünk az ellenfelet, járt már a BL-ben, nehéz rivális lesz

– mondta az ukrán szakember.

Franck Boli: Nem akarok nagyképűnek tűnni, de szétzúzzuk őket
A Ferencváros támadója nem fél a Moldétól.

Három váltás a Fradi kezdőjében

Kovacevic sérült, míg Sigér és Lovrencsics a kispadon kezd a Dinamo Zagreb elleni csapathoz képest.

Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Civic – Laidouni, Haratin, Somália – Tokmac, Boli, Uzuni.

Olvasói sztorik