Élő Nemzetközi foci

BL-selejtező: kétgólos előnyben volt, de kapaszkodnia kellett a döntetlenért a Fradinak

Két góllal is vezetett, végül 3-3-as döntetlen játszott a norvég Molde otthonában a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező playoff-körének első meccsén. Visszavágó jövő kedden, Budapesten.

Szerhij Rebrov három helyen változtatott a Dinamo Zagreb elleni kezdőjéhez képest (a sérült Kovacevic, valamint Lovrencsics és Sigér ki-, míg Frimpong, Botka és Laidouni bekerült), ez viszont egyáltalán nem látszott meg a csapat játékán, ugyanis a jó kezdést kihasználva Boli már a 7. percben megszerezte a vezetést Botka tökéletesen centerezése után.

Bár volt ezután egy kisebb hullámvölgye a Ferencvárosnak, Rebrov munkásságát ismerve nehéz volt eldönteni, hogy ez egy kihagyás, vagy csak átengedte a terepet az ellenfélnek a Fradi. Egyenlítenie nem sikerült a Moldénak, így az első 45 perc után mondhatni unalmas fölényben volt az FTC.

Erre jött a második félidő elején Uzuni gólja, nagyon úgy tűnt, hogy simán lehozza a meccset a magyar bajnok.

Viszont egyáltalán nem így történt.

Megint eljött az első félidőben látott hullámvölgy, ám ezt most két góllal büntette a Molde. Teljesen padlóra került a Ferencváros, amely még annak is örülhetett, hogy egy videobírós szituáció végén nem kapott gólt. A Molde így is 3-2-es előnybe került, de a végén egy tizenegyessel kiegyenlített a Ferencváros, és így 3-3-ról várja a jövő keddi visszavágót, ami nem egy rossz eredmény, de a meccset elnézve volt olyan, amikor kedvezőbb kilátás is volt ebben.

Lang Ádám csapata, a ciprusi Omonia Nicosia 2-0-ra kikapott a görög Olimpiakosz vendégeként. A magyar válogatott hátvéd végigjátszotta a találkozót. A nicosiai együttes története során először játszhat a BL-csoportkörbe jutásért, a párharc visszavágójára jövő kedden kerül sor.

Bajnokok Ligája-selejtező, playoff, 1. mérkőzés

Molde (norvég) – Ferencváros 3-3 (0-1)

 

Molde: Linde – Wingo, Gregersen, Ellingsen, Haugen – Aursnes, Hussain – E. Hestad, Eikrem (Omoijuanfo, 81.), Knudtzon (Brynhildsen, 57.) – James (Bolly, 89.).

Ferencváros: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic, Civic – Laidouni, Haratin, Somália (Sigér, 70.) – Nguen (Isael, 88.), Boli (Zubkov, 72.), Uzuni.

 

Gólszerző: James (55.), Eikrem (65.), Ellingsen (83.) illetve Boli (7.), Uzuni (52.), Haratin (7. – 11-esből)

Sárga lap: Aursnes (9.), Knudtzon (43.), Husain (58.), Gregersen (97.)

Piros lap:

 

A többi meccsen

Olimpiakosz Pireusz (görög)-Omonia Nicosia (ciprusi) 2-0 (0-0)

KAA Gent (belga)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-2 (1-1)

Kiemelt kép: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag

Őrült meccsen játszott 3-3-at a Fradi a BL-selejtezőben

Két góllal is vezetett, végül 3-3-as döntetlen játszott a norvég Molde otthonában a Ferencváros a Bajnokok Ligája-selejtező playoff-körének első meccsén. Visszavágó jövő kedden, Budapesten.

A Ferencváros az első félidő 7. percében már vezetést szerzett, Botka mesteri passzát Boli lőtte közelről a kapuba. Bár ezután a Molde vette át az irányítást, magabiztos volt a magyar bajnok előnye a szünetig, majd a fordulás után Uzuni növelte 2-0-ra az előnyt.

A Molde ezután elképesztő feltámadást produkált, percek alatt kiegyenlített, majd végig nyomás alatt tartotta a Ferencvárost, ráadásul volt egy tizenegyesgyanús szituáció is, de hosszas elemezgetés után végül nem ítélt büntetőt a játékvezető.

Egy szabadrúgás után aztán a Molde került előnybe egy fejessel, de a 87. percben tizenegyeshez jutott a Ferencváros, így 3-3-ról várhatja a folytatást.

22:40

Tizenegyeshez jutott a Fradi/ Zubkov lövée pattant le, de kiderült, hogy egy kézről, be is fújták a büntetőt. Haratin állt a labda mögé, a kapus a másik irányba mozdult, kiegyenlített a Fradi. 3-3.

Nem hiszed el, de vezet a Molde

Aursnes végezhetett el a bal szélen egy szabadrúgást, az előre húzódó Ellingsen pedig mindenkit megelőzve a hosszú alsóba fejelte a labdát, íhy már a Molde vezet. 3-2.

VAR-oznak, de nem rúghatott büntetőt a Molde

Egy borzalmasan eladott labda után James tologatta a labdát a tizenhatoson belül, lőtt, Haratint találta el estében a kezén és visszanézték a szituációt. A játékvezető is megtekinette, de nem ítélt tizenegyest,

Veszélyes norvég fejes

Ezúttal balról érkezett egy beadás, James pedig már sokadszor bizonyítja, hogy jó ütemben tud a kapu elé érkezni, meg is előzte a védőjét, apró szépséghiba – szerencsénkre -. hogy középre fejelt, Dibusz így védett.

Bekövetkezett, amire nem számítottunk

Padlón van a Fradi. Az első félidőben is volt egy hasonló hullámvölgye, de akkor egész jól lemenedzselte, most viszont kapott két gólt is percek alatt, ráadásul nem is nagyon tud kijönni a térfeléről.

Fotó: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag

Már egyenlített a Molde :O

Az elmúlt percek alapján ne váratlanul, de a meccs egészét nézve azért igen, 2-2-re módosul az állás. Eikremet találta meg egy jobbról érkező beads a ferencvárosi tizenhatoson belül, ő pedig kapásból a hosszú alsóba lőtt. 

Mos nem néz ki olyan jól a Fradi

Az első és a második gól utn is volt egy visszaesés, de mivel most közben a Molde szépített is, így piciti ijesztő a játék képe. Haugen most meg tudta verni például Botkát, majd a középre ívelése után Hestad próbálkozhatott közelről, de az égbe lőtt.

Sajnos itt a norvég szépítés

Már a sokadik szögletét harcolta ki a norvég csapat, Jamesről pedig érthetetlen módon lemaradtak a védők, a fejese ezúttal beakadt. Dibusz beleért ugyan, de kiütni nem tudta a labdát. 1-2.

Már kettővel vezet a Fradi!

Góóóól! Sikerült ismét korán gólt szerezni a félidőben! Nyomott ugyan a Molde, de egy kontra után Boli tartotta meg szépen a labdát, majd egy jobbról érkező beadást követően Uzuni csúsztatott védhetetlenül a kapuba. 0-2!

Igyekszik a Molde

A második félidő első percei a hazai csapaté, kiharcoltak már két szögletet, és Eikrem veszélyes lövése is a blokkról pattant mellé.

Egy kis félidei statisztika

A Fradi

  • többet birtokolja a labdát,
  • pontosabban passzol,
  • többet talált kaput,
  • egyedül abban marad alul, hogy a Molde több lövéssel práblkozott (5-3).

Vége az első félidőnek, előnyben a Fradi

Nem egy körömrágós mérkőzés eddig, de hát nem is baj, amíg a Ferencváros vezet. Boli már a 7. percben gólt szerzett és ugyan ezt követően erőlködött a Molde, nem tudta kihasználni a magyar bajnok hullámvölgyét. Egyelőre nem kérdés, hogy a jobbik csapat vezet.

Jobbról azért vannak veszélyes beadások

Ha valahol, akkor Civic oldalán tud a ferencvárosi védelem mögé kerülni a Molde, ez a mostani már legalább a harmadik-negyedik alkalom volt a mérkőzésen, jött is az élesen belőtt beadás, de Blazic már a sokadik tisztázását mutatta be.

Most megint a Fradi irányít

Próbálkozott-próbálkozott a Molde hosszú percekig, de igazán nagy helyzetbe nem került, a Ferencváros pedig átvészelve ezt az időszakot visszavette az irányítást. Eddig egyelőre egyértelműen jobb a magyar csapat, nem véletlenül vezet.

Helyzetecske

Szabadrúgáshoz jutott a ferencváros a norvég tizenhatos előterében, a beívelt labdát pedig Haratin fejelte el, de fölé is, meg mellé is ment. De egy villanás, írjuk fel azért.

Némi veszély egy újabb norvég szöglet után

Veszélyesen jött középre az ívelés, de azt sikerült kifejelni, viszont Wimbo senkitől sem zavartatva lőhetett, igaz, ő meg a kapu fölé célzott. Picit meg kéne fékezni a norvégokat, mert bár nem olyan nagy a veszély, de még a végén tényleg belerázódik az ellenfél.

Na mi van? Gólt kellett kapnia a Moldénak?

Most az elmúlt percekben a norvég bajnok vette át az iránytást, próbálja minél nagyobb nyomás alá helyezni a Fradit, mérsékelten, de sikerül is. James újabb fejes egy szöglet után jött, de gyengén a kapu fölé szállt.

Olvasói sztorik