Nemzetközi foci bajnokok ligája

Franck Boli: Nem akarok nagyképűnek tűnni, de szétzúzzuk őket

A Ferencváros ellenfele az a Molde lesz majd a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában, amely tizenegyesekkel tudott győzni az azerbajdzsáni Qarabag otthonában. A norvégok edzője, Erling Moe a Verdens Gang nevű napilapnak elmondta, hogy még nem volt ideje feltérképezni a magyarokat, de Tokmac Nguent a Strömsgodsetből, Franck Bolit pedig a Stabaekből ismeri.

Sikerült a BL-visszavágás, kiverte a Fradi a Dinamo Zagrebet
Ott van a Bajnokok Ligája playoffjában a magyar aranyérmes.

A napilap meg is szólaltatta a norvég élvonalból Budapestre igazoló játékosokat a párharc előtt, Boli pedig meghökkentő magabiztossággal nyilatkozott.

Nem akarok nagyképűnek tűnni, de szétzúzzuk őket. Játszottam Norvégiában, ismerem a Moldét, velük akartunk találkozni. Legyőztük a Celticet és a Dinamo Zagrebet, így aztán nincs okunk félni a Moldétól sem. Ismerek onnan játékosokat, tudom, hogyan szoktak játszani. Mindkét csapat szereti, ha birtokolhatja a labdát, de ebben mi vagyunk a jobbak

– idézi a Fradi csatárát a Verdens Gang.

A norvégok szerint látatlanban is jó esély van a Ferencváros legyőzésére
A norvég televízió szakértője csak egy játékost ismer a csapatból, de örül, hogy a nagyágyúkat elkerülte a Molde.

A napilap felidézi, hogy Boli a Stabaek játékosaként kilencszer játszott a Molde ellen, ezalatt négy gólt lőtt. Erling Moe is értesült egyébként arról, hogy Boli szerint az FTC a Moldét akarta, a vezetőedző szeretné minél kellemetlenebbé tenni a találkozót.

Tokmac jóval óvatosabban nyilatkozott a VG-nek:

Valami különlegesben van itt részünk, bármi történjen is, mi mindig küzdünk. Ezért érdemeljük meg, hogy itt legyünk, megtaláljuk a módját, hogy megnyerjük a meccseinket. A Dinamo Zagreb elleni meccs intenzív volt, teljesen kész vagyok. Tisztelem a következő ellenfelünket, Norvégia egyik legjobbja, még ha a Bodö / Glimt teljesen új szintre is emelte a lécet. A Molde játszotta az utóbbi években a legjobb focit és ha legyőznének minket, örülök, hogy egy norvég csapat lesz a Bajnokok Ligájában

– fogalmazott Tokmac.

A Ferencváros és a Molde együttese a rájátszásban már két mérkőzésen dönt arról, melyik csapat kerül be a BL csoportkörébe, az első mérkőzést szeptember 22-én vagy 23-án rendezik, a visszavágóra egy héttel később kerül sor.

BL-selejtező, 3. forduló

Ferencváros – Dinamo Zagreb 2-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Stieler (német)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 24.), Blazic, Kovacevic (A. Frimpong, 72.), Civic – Sigér, Haratin – Tokmac, Somália, Uzuni – Boli (Isael, 66.)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi – Kastrati, Gojak (Gavranovic, 72.), Majer (Jakic, 60.), Orsic (Ivanusec, 72.) – Petkovic
gól: Lovrencsics (2.), Uzuni (65.), illetve Uzuni (23., öngól)

 

További eredmények
Omonia Nicosia (ciprusi) – Crvena zvezda (szerb) 1-1 – 11-esekkel: 4-2
Maccabi Tel-Aviv (izraeli) – Dinamo Breszt (fehérorosz) 1-0
Qarabag (azeri) – Molde (norvég) 0-0 – 11-esekkel: 5-6
FC Midtjylland (dán) – Young Boys (svájci) 3-0

Kiemelt képen a norvégok által is figyelt Tokmac. Fotó: Mohos Márton/24.hu

Olvasói sztorik