Nemzetközi foci

Zidane rekordot döntött a fiatalokkal, de a Real beragadt a rajtnál

0-0-s döntetlennel kezdte a spanyol bajnokságot a címvédő Real Madrid.

Zinédine Zidane csapata a Real Sociedadhoz látogatott idénybeli első tétmeccsén, amelyen a kezdőben kapott szerepet a 21 éves Martin Ödegaard, aki az előző idényben remek teljesítményt nyújtott a mostani ellenfélnél. Ödegaard mellett a két brazilnak, Vinícius Júniornak és Rodrygónak kellett támogatnia Karim Benzemát, de Zidane megérzése ezúttal nem jött be, mivel nem sikerült gólt szerezniük a madridiaknak.

Igaz, Benzema egészen közel állt ehhez, amikor sikerült megzavarnia a kapust, de aztán Vinícius passza után hiába cselezte ki Alex Remirót, keresztbe elgurította a labdát a kapu előtt.

A Real kapusa, Thibaut Courtois is kellett ahhoz, hogy maradjon a 0-0, Alexander Isak ziccerénél lábbal védett. A Real összesen hatodszor, 2015 óta először kezdte 0-0-val a bajnokságot, és miután Zidane a hajrában Marvint és Sergio Arribast is becserélte, a madridi csapat lett az első, amelyben egy meccsen négy, 2000 után született játékos is pályára lépett.

A 350. spanyol bajnokiját játszó Benzema pedig a harmadik külföldi a Realban két brazil balhátvéd, Roberto Carlos (370) és Marcelo (358) után, aki eljutott eddig a mérföldkőig.

La Liga, 2. forduló:

Real Sociedad – Real Madrid 0-0

 

A forduló további eredményei:
Huesca – Cádiz 0-2 (0-1)
Real Betis – Valladolid 2-0 (2-0)
Granada – Alavés 2-1 (1-1)
Getafe – Osasuna 1-0 (0-0)
Villarreal – Eibar 2-1 (0-0)
Celta Vigo – Valencia 2-1 (1-0)
A Sevilla-Elche, Levante-Atlético Madrid és Athletic Bilbao-FC Barcelona mérkőzést elhalasztották.

Kiemelt kép:

Olvasói sztorik