Nemzetközi foci

Suárez egy lépésre attól, hogy az Atléticóé legyen

Luis Suáreznek egy év még hátra volt a barcelonai szerződéséből, de a Mundo Deportivo nevű spanyol lap szerint megállapodott a katalán klub vezetésével, hogy felbontják a megállapodást, így az uruguayi csatár átigazolási díj nélkül kerülhet új csapatához – az Atlético Madridhoz.

Sokáig úgy tűnt, a Juventus lehet Suárez új klubja, aztán képbe került az Atlético is, de nehezítette a helyzetet, hogy a madridiaknál Diego Costa és Álvaro Morata személyében két középcsatár foglalta el a helyet az uruguayi válogatott gólrekordere elől.

A Mundo Deportivo azt írja, az Atlético és Suárez mindenben megegyeztek egymással, és a klub kétéves szerződést ajánl a 33 éves játékosnak. A Barcelona a magas, az évi 20 millió eurót is meghaladó fizetése miatt szabadulni akart Suáreztől, akihez az új edző, Ronald Koeman sem ragaszkodott, a játékos viszont azt szerette volna, ha a szerződéséből hátralévő egy évre még kifizeti a Barca a neki járó összeget.

Ebből lett az, hogy végül a játékos szabadon igazolhatóvá vált, és így a Barcelonának sem kell folyósítani számára az összeget.

Úgy tűnik, az Atléticónak a Juventus segíthet be, amely a távozó Gonzalo Higuaín helyére középcsatárt keres, és mivel Edin Dzekót nem sikerült megszerezni, így a Juvéban korábban már játszó Morata lehet a következő opció. A 27 éves Morata 2014 és 216 között volt a torinóiak játékosa, 63 bajnokin 15 gólt szerzett, de ő döntötte el a Milan elleni 2016-ös olasz kupadöntőt is.

Kiemelt kép: Manu Fernandez / POOL / AFP

Olvasói sztorik