Nemzetközi foci

A Chelsea drukkereinek már nem kell sokáig nézni Kepa bénázását

A 71 millió fontért igazolt Kepa Arrizabalaga rendszeresen a kritikák elsőszűmú célpontja a Chelsea-nél. A vasárnapi Liverpool elleni bajnokin (0-2) újra főszerepbe került ráadásul a spanyol kapus, amikor sokáig vacakolt és a letámadó Sadio Manéba lőtte a labdát, ebből aztán gólt is kapott a csapata.

Már a mérkőzést megelőzően is arról cikkezett a brit média és az átigazolási hírekkel foglalkozó újságírók, hogy a 38 éves Willy Caballero helyett érdemi kihívót szerződtetne Frank Lampard vezetőedző. A választás a Rennes 28 éves szenegáli játékosára, Édouard Mendyre esett, a BBC beszámolója szerint mindenben meg is egyezett már egymással a két csapat.

Mendy története egyébként különleges, a kapus 13 éves korában csaltakozott a Le Havre akadémiájához, ahonnan azonban szélnek eresztették és egy rövid Cherbourgnál töltött időszak után csapat nélkül maradt. A negyedosztályú kiscsapatban összesen 25 meccsen jutott szóhoz, majd távozott.

23 évesen csapat nélkül kész volt feladni a profi futballt Mendy, már a munkaügyi hivatalnál is járt álláskeresőként, amikor a Marseille mentőövet dobott neki.

Mendy élt a lehetőséggel, a tartalékoknál edzhetett először szerződés nélkül, majd annyira jól ment neki, hogy a másodosztályú Stade de Reims szerződtette. Eredetileg második számú kapus lett volna, ám posztriválisa azonnal kiállítatta magát, ezért bizonyíthatott a pályán és a szenegáli azóta csak egyre jobb és jobb lett.

2019-ben a Rennes négymillió eurót fizetett a srácért, aki egy évvel korábban kész volt felhagyni a labdarúgással, 2020-ban pedig a Chelsea kész 25 millió fontot fizetni Mendyért. Brit sajtóértesülések szerint a héten bármikor be is jelenthetik a kapus érkezését.

Kiemelt kép: Michael Regan/Getty Images

Olvasói sztorik