Nemzetközi foci

Egy félidő elég volt a Liverpool új igazolásának, hogy átírja a Premier League-rekordot

A BL-győztes Bayern Münchent hagyta ott a Liverpool kedvéért Thiago Alcantara, aki a Chelsea elleni rangadón be is mutatkozott új csapatában.

Nem volt gyenge debütálás: a 29 éves Thiago egy félidő alatt 75 sikeres passzt hozott össze (90,2 százalékos pontossággal játszotta meg a labdákat), ez Premier League-rekordnak számít az egyfélidős játékosok tekintetében, amióta a 2003-2004-es idény óta vezetik a passzokkal kapcsolatos statisztikákat.

A 75 jó passza mellett összesen 89 labdaérintése volt Thiagónak, aki ezzel mindkét kategóriában felülmúlta a Chelsea komplett csapatát, pedig csak egy félidőt töltött a pályán, igaz, a hazaiak Andreas Christensen kiállítása miatt a második félidőkben emberhátrányban voltak, és akkor már végig a Pool dominált.

A passzkirály spanyol középpályás egyébként összehozott egy tizenegyest, amikor felborította a 16-oson belül Timo Wernert, de Alisson kivédte Jorginho büntetőjét, így a Chelsea nem tudta szorossá tenni a meccs végét. A Liverpool 2-0-s győzelemmel vitte el a három pontot a Stamford Bridge-ről.

Kiemelt kép: MATT DUNHAM / POOL / AFP

Olvasói sztorik