Nemzetközi foci sport

Minden akadály elhárult Andrea Pirlo útjából

Andrea Pirlo, a Juventus szakvezetője – néhány nappal az olasz bajnokság rajtja előtt – megkapta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) edzői pro licencét, írta az MTI.

Lehet-e egy világklasszis játékosból világklasszis edző?
Egy szakállas hipsztert már imád a világ labdarúgása – Pirlo vajon Klopp nyomába léphet-e?

Az augusztus 8-án kinevezett Pirlo mellett Vincenzo Italiano, az élvonalban újonc Spezia trénere is hétfőn vehette át a diplomáját, amely ahhoz szükséges, hogy a Serie A-ban vagy B-ben valaki vezetőedzőként tevékenykedhessen.

Pirlo és Italiano eddig különengedéllyel dolgozhatott, mivel tavaly szeptemberben elkezdték a tanfolyamot.

A továbbképzés 240 órából állt, és a koronavírus-járvány ideje alatt az internet segítségével zajlott.

A tanfolyam lezárásaként minden hallgatónak vizsgadolgozatot kellett írnia, majd azt szóban megvédenie.

Kedden többek között olyan korábbi ismert labdarúgók vizsgáznak a Covercianóban lévő edzőközpontban, mint Thiago Motta, Cristian Chivu és Luca Toni.

Kiemelt fotó: Matteo Ciambelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!