Nemzetközi foci

Irgalmatlanul nagy volt a Chelsea győztes gólja

A Chelsea labdarúgócsapata vendégként is 3-1-re nyert a Premier League első fordulójában. A londoniak a bajnokságban eddig tízszer győzték le a Brightont egy döntetlen mellett.

Lampardon eddig nem volt teher, 220 millió eurót elköltve viszont betette a fejét a hurokba
A Chelsea több mint 200 millió fontot költött átigazolásokra a nyáron, ránézésre joggal tart tőlük minden rivális.

A Chelsea a nyáron elég komolyan megerősítette a keretét, az újak közül pedig Werner és Havertz is a kezdőben kapott helyet. Előbbi volt, aki a 23. percben egy eladott hazai labda után tizenegyest harcolt ki, Jorginho pedig értékesítette azt.

Ezen kívül kissé veszélytelen volt a Brighton kapujára a Chelsea, a hazaiak ráadásul az 54. percben kiegyenlítettek, Trossard távoli lövését nézte be Arrizzabalaga. Túl sokat nem volt egál az állás, James egy bődületesen nagy bombával vette vissza a vezetést szinte azonnal, majd Zouma megpattanó lövésével kétgólos előnyben volt a londoni csapat az utolsó fél órában. A Brightont megviselték a történtek és már kissé hitehagyottan focizott a továbbiakban, a Chelsea-nek voltak még helyzetei, de nem változott az eredmény.

James gólja lett végül a győztes találat:

A hétfői játéknap másik meccsén a Wolverhampton az első hat percben szerzett góljainak köszönhetően 2-0-ra nyert a Sheffield United otthonában.

Premier League, 1. forduló

Brighton – Chelsea 1-3 (0-1)

Gólszerző: Trossard (54.) illetve Jorginho (23. – 11-esből), James (56.), Zouma (66.)

 

Sheffield United – Wolverhampton Wanderers 0-2 (0-2)

Gólszerző: Jimenez (3.), Saiss (6.)

Kiemelt kép: PETER CZIBORRA / POOL / AF

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik